НОВИНИ

Класика за Арсенал след дисциплинарно наказание на капитана

Арсенал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 11.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал засили надеждите си за място в зона „Шампионска лига“, след като премина през Саутхемптън на стадион „Емирейтс“, въпреки че капитанът Пиер-Емерик Обамеянг беше изключен от отбора.

Домакините победиха с 3:0 своя опонент в 16-ия кръг на Висшата лига.

Резервният капитан Александър Лаказет откри резултата за артилеристите в 21-ата минута, завършвайки превъзходна многоходова атака с 16 паса.

Мартин Йодегаард удвои преднината шест минути по-късно, стреляйки отблизо за 2:0.

Арсенал доминираше през цялото време и добави трето попадение след 62 минути, като защитникът Габриел центрира от корнер, а Габриел Мартинели засече за крайното 3:0.

„Топчиите“ се изкачиха до 5-ото място в класирането на Висшата лига на точка от четвъртия Уест Хем. Саутхемптън остава на 16-а позиция с 16 пункта.

Срещата обаче премина под сянката на липсващия в групата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Минути преди началото на двубоя мениджърът Микел Артета обяви, че нападателят е пропуска "поради дисциплинарно нарушение" на клубните правила.

„Има някои неща в нашия отбор, които не се обсъждат. Мисля, че сме последователни в това. За нас това е сложна ситуация, не искаме подобни ситуации да се случват с капитана на отбора “, каза треньорът преди първия съдийски сигнал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектокабинетът е ясен: Какви са първите цели и задачи на министрите
Проектокабинетът е ясен: Какви са първите цели и задачи на министрите
Дядо Коледа смени елените с... пингвини
Дядо Коледа смени елените с... пингвини