НОВИНИ

Клоп е уверен, че Ван Дай може да се завърне в игра срещу Нюкасъл

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:53, 17.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
клоп уверен ван дай завърне игра нюкасъл
Слушай новината

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк е готов да се завърне в игра за своя тим, увери наставникът на "червените" Юрген Клоп по време на своята пресконференция преди съботната визита на Нюкасъл във Висшата лига.

Припомняме ви, че нидерландският бранител получи разтежение в началото на този месец, което го принуди да пропусне всеки от последните четири двубоя на Ливърпул във всички турнири, но според Клоп утре може да видим завръщането на Ван Дайк.

По думи на немския специалист утрешният мач е много важен и за "мърсисайдци", и за "свраките", чиято единствена загуба до този момента през кампанията е именно от Върджил ван Дайк и компания.

"И за двата отбора този мач е много важен. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да догонваш тези, които са пред теб. Няма да бъде лесно, но ще опитаме. Нюкасъл има най-добрата защита в първенството и само ние успяхме да ги бием, но се нуждаехме от късен гол. Те поддържат много добра форма и това е рецептата за успех", сподели Клоп.

"Еди Хауи свърши чудна наистина страхотна работа в Нюкасъл. Те разполагат, или ще разполагат в бъдеще, с големи финансови ресурси, но настоящият им успех няма нищо общо с това. Хауи пристигна в трудна ситуация и сега отборът е неразпознаваем", допълни треньорът на Ливърпул.

В навечерието на този двубой "червените" заемат 9-то място в класирането с актив от 32 точки, докато Нюкасъл е на 4-та позиция с 41 пункта и мечтае за място в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържан за смъртта на 18 мигранти в камион край София
Има задържан за смъртта на 18 мигранти в камион край София
Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността: Путин скъса с цивилизацията
Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността: Путин скъса с цивилизацията