НОВИНИ

Клоп: Полуфиналът ни със Сити няма да повлияе на състава за Бенфика

Ливърпул Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:16, 12.04.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че предстоящият полуфинал в турнира за Купата на Англия с Манчестър Сити няма да повлияе по никакъв начин на избора на състав за реванша от 1/4-финалите на Шампионска лига с Бенфика в сряда вечер.

Миналият уикенд „червените“, които все още са в борбата за безпрецедентен куадрупъл от трофеи в рамките на един сезон, направиха равенство 2:2 с „гражданите“, за да останат на само точка от тях в битката за шампионската титла на Висшата лига. Мърсисайдци ще играят отново с „небесносините“ в последните четири за Купата на футболната асоциация на стадион „Уембли“ в събота, но преди това шесткратният европейски клубен шампион играе с Бенфика във втория мач от четвъртфиналите на ШЛ на „Анфийлд“.

Ливърпул, който надви Челси след изпълнение на дузпи във финала за Купата на Лигата през февруари, води с 3:1 на португалците след първия мач в Португалия, което доведе до спекулации, че германският наставник на тима може да даде почивка на ключовите си играчи с поглед отправен към полуфинала със Сити.

„Следващият мач няма никакво влияние върху избора на титулярен състав за утре, но последният двубой има. Супер интензивен график. Няма контузени до момента, но трябва да видим кой е най-свеж. Много важен мач срещу Бенфика. Хвърлихме толкова много усилия, за да стигнем до Шампионска лига и сега можем да играем в полуфиналите“, каза германецът.

Специалистът сподели очакванията си за реванша срещу Бенфика.

„Резултатът е 3:1 на почивката, коварно е подобно на 2:0. Добра основа, но ако те отбележат един гол, както се случи срещу Интер, мачът се променя. Усетихме го, когато те отбелязаха миналата седмица. Наистина трябва да ги накараме да се почувстват сякаш са на място, на което искат да отидат“, добави Клоп.

Двубоят е в сряда (13 април) от 22.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министър на културата напуска заради липса на реформи в сектора
Зам.-министър на културата напуска заради липса на реформи в сектора
Глобяват Борис Джонсън и британския финансов министър за партитата по време на карантина
Глобяват Борис Джонсън и британския финансов министър за партитата по време на карантина