НОВИНИ

Клоп: Салах е готов за игра, но Мане ще отсъства

Юрген Клоп, Ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 08.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че Мохамед Салах е на разположение за предстоящия двубоя от 24-ия кръг на Висшата лига срещу Лестър.

Неговият съотборник Садио Мнае обаче ще пропусне сблъсъка. Двамата се изправиха един срещу друг във финала за Купата на африканските нации, като сенегалецът реализира победната дузпа, за да подпечата успеха на тима си след изпълнение на дузпи.

На пресконференцията преди срещата германецът заяви, че Салах е тренирал и е готов за предстоящия мач, но не сподели дали ще вземе участие.

"Салах е с групата, вече разговарях с него. Разочарован е, но гледа напред. С първите си думи ми каза, че е готов. Мане трябва да пристигне при нас в четвъртък, което автоматично означава, че няма да може да играе още същия ден. Той и съотборниците му преминаха през натоварен турнир, затова ще говорим с него, след като се върне", поясни наставникът на "мърсисайдци".

Според местните медии египтянинът ще проведе лека тренировка на тренировъчната база в Къркби във вторник, а след нея ще бъде подложен на рутинни медицински тестове.

Срещата между двата отбора започва в 21.45 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС пита Европейската комисия за „златните паспорти“
ДПС пита Европейската комисия за „златните паспорти“
Бърнабич към Петков: Ще имате пълно съдействие - на правителството на Сърбия и моето лично
Бърнабич към Петков: Ще имате пълно съдействие - на правителството на Сърбия и моето лично