НОВИНИ

Книга за "синята" легенда Георги Аспарухов - Гунди

книга синята легенда георги аспарухов гунди
bnt avatar logo
от БНТ
10:09, 04.05.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес от 17.30 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ в Кюстендил ще бъдат отбелязани 80 години от рождението на Георги Аспарухов – Гунди. По време на събитието ще бъде представена книгата „АСПАРУХОВ. Гунди“ от гостуващия авторски екип Борислав Костов и Виолета Белчева.

Вчера десетки привърженици и деятели на Левски се събраха в националния фен клуб "Гунди" на представянето на изданието в София.

"Младите поколения трябва да четат и да разберат кой е бил Георги Аспарухов", сподели авторът на книгата Борислав Костов пред БНТ.

"Видях се с хора, които живеят с мисълта за Левски, със спомените за Гунди, хубаво е", отбеляза бившият собственик на клуба Тодор Батков.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се обърна днес към привържениците на клуба с призив да дойдат днес на „Герена“ и да отбележат подобаващо 80 години от рождението на най-голямата легенда на „сините“ Георги Аспарухов-Гунди.

„Легенда, останала в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление в спортната общественост и цяла България“, пише още в обръщението си Сираков. Ръководството на клуба, служители, треньори, бивши и настоящи футболисти, фенове ще поднесат днес цветя пред бюст-паметника на Гунди на "Герена" в 12.30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жител на варненско село превърна двора си в сметище
Жител на варненско село превърна двора си в сметище
Гергана Димитрова стана шампион с Алба-Блаж в Румъния
Гергана Димитрова стана шампион с Алба-Блаж в Румъния