НОВИНИ

Коди Милър-Макинтайър записа шестия си дабъл-дабъл за сезона при успеха на Баскония над АЛБА Берлин

Испанците се придвижиха до осмото място във временното класиране в Евролигата с 15 победи и 13 загуби.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:43, 09.03.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
коди милър макинтайър записа шестия дабъл дабъл сезона успеха баскония алба берлин
Снимка: www.eurohoops.net
Слушай новината

Коди Милър-Макинтайър и Баскония се върнаха към победите в Евролигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници надиграха АЛБА Берлин с 88:71 в мач от 28-ия кръг във „Фернандо Буеса Арена“.

Милър-Макинтайър намери място в стартовата петица и бе сред главните герои за триумфа на баските.

Американският гард записа шестия си дабъл-дабъл за сезона. Той завърши мача с 14 точки, 10 асистенции и 3 откраднати топки за 31 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 5/6 от средна дистанция, 1/1 отвъд дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Щастлив съм, че спечелихме, това е най-важното. Въпреки това направихме много грешки в защита, включително много пропуски, включително и аз. Трябва да изчистим тези проблеми“, каза Милър-Макинтайър.

Той беше критичен към отбора си през втората четвърт, когато АЛБА успя да намали изоставането си. Все пак Баскония реагира след почивката, като изкова успеха в третата част и в крайна сметка спечели комфортно.

Чима Монеке бе най-резултатен за испанския тим с 16 точки, Ваня Маринкович добави 15, включително две тройки в последните минути. Мат Костело също свърши добра работа, като беше на прага на дабъл-дабъл с осем точки и девет борби.

"Важно е да вярваме и да се борим. Най-важна е победата. Някои играчи ще се възстановят малко и имаме нужда те да бъдат много по-добри за следващите мачове. Важно е да вярваме и да се борим. Това е, което трябва да направим“, каза старши треньорът на Баскония Душко Иванович.

За АЛБА Калифа Коумадже и Мат Томас отбелязаха по 12 точки, докато талантливият Елиас Рапиек се включи в последната четвърт по най-добрия възможен начин, вкарвайки 11 точки за пет минути и 20 секунди на терена. Яни Ветсел добави 10 точки, докато Мартин Хермансон направи осем асистенции.

Треньорът на гостите от Берлин беше доволен от усилията на отбора, въпреки факта, че тимът му претърпя пета поредна загуба и общо 23-та в Евролигата този сезон.

„Справихме се добре, с добри усилия, върнахме се два или три пъти в мача и това е, което можем да поискаме от един отбор – да се борим и да се връщаме всеки път, когато можем“, каза Гонзалес.

Испанците се придвижиха до осмото място във временното класиране с 15 победи и 13 загуби, а играчите на Гонзалес се намират на незавидната 18-та позиция със само 5 успеха и 23 поражения. На 14 март (четвъртък) баските ще бъдат домакини на Армани Олимпия Милано, докато АЛБА ще приеме Монако.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хуманитарна помощ ще отплава към Газа
Хуманитарна помощ ще отплава към Газа
Йоана Константинова отпадна на полуфиналите на тенис турнир от категория J500 в Бразилия
Йоана Константинова отпадна на полуфиналите на тенис турнир от категория J500 в Бразилия