НОВИНИ

Кой е "Горският трол", спрял събарянето на незаконния хотел на Румен Гайтански?

горският трол
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 24.07.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Горският трол", спрял събарянето на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански, иска 51 360 лева от "Юртоп инвест" - фирма, която няма общо с въпросната незаконна сграда на брега на язовир "Искър". Преглед на документите на "Форест трол" показва още твърде интересни детайли.

Например, че фирмата е декларирала, че няма дейност през 2021 година, когато е подписала договора, заради който е завела дело в Пернишкия окръжен съд. Екип на "По света и у нас" потърси както единия от управителите на фирмата, така и съдийката Росица Велкова издала скоростно обезпечителната заповед и спряла събарянето.

Въпросът е от особена важност, тъй като на 3 януари 2021 г. фирмата е сключила договора за довършителните работи, но е декларирала, че през същата година дружеството не е извършвало дейност, не е имало приходи и не е правило разходи. Също така не е подавало и финансови отчети за дейността си, освен през 2018 година, когато е основано. Въпреки че Окръжният съд в Перник има служебен достъп до данните, които сочат, че фирмата няма дейност в периода, за който претендира задължение, съдия Росица Велкова приема за достатъчно приложения към Исковата молба договор от неделния 3 януари 2021 година и издава обезпечителна заповед.

Телефонът, на който би трябвало да отговоря съдия Росица Велкова, е 52, ще я потърсим.

В днешния ден съдия Велкова би трябвало да е в съда, защото според графика, в по-ранните часове има да гледа две граждански и едно търговско дело.

Очевидно в разгара на работния ден съдия Велкова не отговаря на служебния си телефон.

Привидно фирмата "Форест трол" няма общо с Румен Гайтански. От търговския регистър обаче става ясно, че адвокатът, който е подал заявлението за регистрацията на търговското дружество през март 2018 година е същият, който подава документите и на фирмата "Био майнинг", която се управлява от Гайтански и е собственик на незаконния ловен хотел край яз. "Искър".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летище София съобщи за неочакван технически проблем с информационните монитори на двата терминала
Летище София съобщи за неочакван технически проблем с информационните монитори на двата терминала
Драматичен обрат в Париж: Мароко е победител в рестартирания сблъсък с Аржентина
Драматичен обрат в Париж: Мароко е победител в рестартирания сблъсък с Аржентина