НОВИНИ

Кои са кандидатите за кмет на Перник

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
14:54, 25.09.2023
9480
Чете се за: 04:00 мин.
Политика
кандидатите кмет перник
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

ГЕРБ-СДС застава зад досегашния кмет Станислав Владимиров. При първия си мандат Владимиров беше кандидат на "БСП за България", но през февруари тази година напусна партията. Сега кандидатурата му е издигната от новорегистрираната партия "Движение за просперитет на Перник". Завършил е УНСС със специалности "Стопанско управление" и "Маркетинг". Работил е в сферата на финансовото и банково дело. Бил е заместник-кмет на община Перник по здравеопазване, социални дейности и сигурност.

Коалиция "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" издигна в миньорския град Георги Недев. Недев е нещатен сътрудник в 48-ото и 49-ото Народно събрание с ресор социална политика и регионално развитие. Той е председател на организацията на "Демократи за силна България" в Перник. Активно в политиката е от 2004 г., когато е сред учредителите на ДСБ в града.

Кандидат-кметът на "Възраждане" е Радослав Червенков. Той е секретар на общинската организация на ПП "Възраждане". Червенков е инженер по образование, завършил е инженерна физика и компютърни технологии. Има собствен бизнес в Перник.

ДПС нямат кандидат за кмет в Перник.

"БСП за България" номинира за кмет на Перник Кирил Леонов, областен лидер на партията. Бил е кмет на село Богданов дол, а по време на кабинета Орешарски и зам. областен управител на Перник. Втори мандат е общински съветник в града.

Петър Костадинов е кандидатът на "Има такъв народ". Костадинов е роден и живее в Перник, завършил е ВМЕИ "Ленин". От 2014 г. до днес е управител на ЕМПИ "Консулт инженеринг".

Станислав Стойнев е кандидат за кмет на община Перник от политическа партия "Български съюз за директна демокрация". Стойнев е роден през 1978 г. Средното си образование завършва в Гимназията с преподаване на чужди езици "Симеон Радев" в Перник. Има висше образование по специалността "Икономика и управление на туризма" от УНСС. Работил като учител по английски език и преводач на свободна практика. Има успешен проект, свързан с въвеждане на върхова система за управление на предприятие. В продължение на 17 години и до момента той е зает в сферата на хотелиерството. Женен, с две деца.

Бойко Астатков е кандидат за кмет на Перник, издигнат от местна коалиция "КОД" (БЗНС). Астатков е роден в Перник и е на 57 години. Син е на Иван Астатков, който е прекарал почти 11 години в комунистическите затвори. След 10 ноември 1989 г. Бойко Астатков участва във възстановяването на Земеделския младежки съюз (ЗМС) и става член на Постоянното присъствие на организацията. Дълги години е член на Постоянното присъствие и Управителния съвет на БЗНС, като работи неуморно за организацията и хората, за връщане на престижа на България като страна с традиции в земеделието в Европа. Бил е три мандата общински съветник в Перник. По професия Астатков е строителен инженер и през професионалния си път развива частен бизнес. Семеен, с двама сина и внуци.

Снимки: БТА, БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян шофьор предложил 1000 лева подкуп на полицаи
Пиян шофьор предложил 1000 лева подкуп на полицаи
Кои са кандидатите за кметския стол на София?
Кои са кандидатите за кметския стол на София?