НОВИНИ

Коко Гоф е на полуфинал в Синсинати, очаква я световната номер 1 Ига Швьонтек

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:29, 19.08.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
годишната коко гоф класира финалите wta тексас
Снимка: БГНЕС

Американката Коко Гоф се класира за първи път на полуфиналите на тенис турнира от сериите WTA 1000 в Синсинати. 19-годишната Гоф се наложи над 43-та в света Жасмин Паолини от Италия с 6:3 и 6:2. Коко Гоф е единствената представителка на домакините успяла да влезе в Топ 8 на тазгодишното издание на турнира.

„Много съм доволна от това как успях да играя днес. Жасмин не е лесен съперник. Последния път, когато играх с нея, имахме дълъг трисетов мач. Така че се радвам, че успях да се справя в два сета днес", заяви седмата поставена в схемата американка след мача.

Гоф ще играе на третия си полуфинал на турнир от сериите 1000 в кариерата си. Преди това тя достигна до Топ 4 на турнира в Рим през 2021 г. и в Дубай по-рано тази година.

19-годишната тенисистка става първата тийнейджърка, която успява да се класира на полуфиналите на турнира в Синсинати след Анастасия Павлюченкова през 2010 г. и първата американска тийнейджърка, която достига до полуфиналите в Синсинати след Хале Чофи през 1988 г.

Гоф достигна до четвъртфиналите на силния тенис турнир в Монреал през миналата седмица, където загуби от спечелилата след това титлата Джесика Пегула.

На полуфинала в Синсинати тя ще се изправи срещу световната номер 1 Ига Швьонтек от Полша, която отстрани на четвъртфиналите шампионката от "Уимбълдън" Маркета Вондроушова със 7:6(3), 6:1.

Гоф все още няма победа над полякинята в техните седем срещи до момента, като една от загубите й бе на финала на Ролан Гарос миналата година, а последният им сблъсък тази година бе отново на Откритото първенство на Франция, когато Швьонтек записа успех над Гоф на четвъртфиналите в Париж.

„Нямам добро постижение срещу Швьонтек. Последно играх с нея на Откритото първенство на Франция, въпреки че играхме само два сета, мисля, че направих някои подобрения в играта си от последния път, когато играх с нея. Ще изляза на корта и ще продължа да следвам начина си на игра, който показвам в последните си няколко мача. Но тя не е лесен съперник", коментира тя предстоящия си сблъсък срещу световната номер 1.

Арина Сабаленка от Беларус също продължава към полуфиналите. В четвъртфиналите поставената под номер 2 в схемата Сабаленка надделя над Онс Жабер от Тунис със 7:5 и 6:3 за час и 25 минути игра.

За място на финала Сабаленка ще спори с Каролина Мухова от Чехия, която елиминира сънародничката си Мари Бозукова 3:0 и отказване заради травма.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добри са условията за туризъм в планините
Добри са условията за туризъм в планините
Над 2000 последователи на Дънов посрещнаха Божествената Нова година в Рила
Над 2000 последователи на Дънов посрещнаха Божествената Нова година в Рила