НОВИНИ

Коко Гоф и Мадисън Кийс оформиха американски полуфинал в Ийстбърн

Коко Гоф
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:48, 30.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Американката Коко Гоф вярва, че е на правилния път в амбициите си за слава в турнирите от Големия шлем в близко бъдеще след като се класира за полуфиналите на турнира по тенис на трева за жени в Ийстбърн (Великобритания) от сериите УТА 500 с награден фонд 780 637 долара.

Петата поставена Гоф надигра сънародничката си и партньорка на двойки Джесика Пегула, №3 в схемата, с 6:3, 6:3 в засегнат от дъжда двубой, продължил час и 10 минути.

Заради дъждовното време началото на срещите в четвъртък бе отложено преди 19-годишната Гоф да отстрани Пегула след доминиращо представяне. Тя ще срещне друга своя сънародничка в битка за достигане до финала – Мадисън Кийс, която победи хърватката Петра Мартич с 6:4, 6:1 за час и 41 минути игра.

„Не знам как ще се развие кариерата ми, но мисля да си дам най-добрата възможност с работата си всеки ден. Това е единственото, което мога да контролирам. Опитвам се да бъда по-агресивна на корта и мисля, че в момента чувствам малко повече напрежение. Въпросът е да се намери баланс“, заяви Коко Гоф.

В другия полуфинал една срещу друга ще излязат рускинята Даря Касаткина и италианката Камила Джорджи.

Деветата в схемата Касаткина продължи напред след като втората поставена французойка Каролин Гарсия се отказа заради травма на дясното рамо при резултат 6:2, 2:1 в полза на рускинята.

Джорджи също се класира в топ 4 след отказване на противничката си на четвъртфиналите Елена Остапенко от Латвия след първия сет, спечелен от италианката със 7:6(8).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар унищожи магазин в Пловдив тази нощ (СНИМКИ)
Пожар унищожи магазин в Пловдив тази нощ (СНИМКИ)
Над 100 милиона американци са застрашени от мръсен въздух заради горските пожари в Канада
Над 100 милиона американци са застрашени от мръсен въздух заради горските пожари в Канада