НОВИНИ

Колегите на загиналите пилоти: Орлите не умират, те отлитат

колегите загиналите пилоти орлите умират отлитат
Снимка: Фейсбук
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 14.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Колегите на загиналите пилоти в трагедията в "Граф Игнатиево" се сбогуваха с тях с трогателна публикация в социалната мрежа.

На 13 септември 2024 год. в изпълнение на полет със самолет L-39 ZA отлетяха завинаги в небесната ескадрила майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - достойни български офицери, пилоти, колеги и приятели!

12-та авиационна база изказва най-дълбоки съболезнования към роднините и близките за тежката загуба! Поклон пред светлата им памет! Мир на душите им!

МАЙОР ПЕТКО ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ
Началник на служба "Планиране и отчитане на летателната дейност" в отделение "Летателно-тактическа подготовка" в 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски” през 1996 год. специалност „Летец-пилот за ВВС“. За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС.

СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ ВЕНЦИСЛАВ АТАНАСОВ ДУНКИН
Летец-пилот, младши експерт III степен в служба "Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка" на отделение "Летателно-тактическа подготовка" в 12-та авиационна база – Долна Митрополия.
Завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ през 2020г. специализация „Летец-пилот за ВВС“. Старши лейтенант Венцислав Дункин е награждаван за професионално изпълнение на задачите от командира на ВВС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливните дъждове в Източна Румъния взеха пет жертви
Проливните дъждове в Източна Румъния взеха пет жертви
ДПС - Доган с две молби до ВАС
ДПС - Доган с две молби до ВАС