НОВИНИ

Колко души са санкционирани за неспазена карантина?

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
11:30, 24.01.2022
5876
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
pcr тест карантина българите пристигащи страни червената зона
Слушай новината

През последните 3 месеца на миналата година здравните инспектори в цялата страна са направили 129216 проверки на карантинирани. Съставени са 89333 предписания и 60 акта. Данните са от справка, изготвена от Министерството на здравеопазването по искане на "По света и у нас".

Най-много проверки са направени през ноември миналата година - 48055. Издадените предписания са 43015. През ноември са съставени и общо 45 акта за неспазване на карантина.

Областният управител на София се отказа от идеята полиция да подава на РЗИ като контактни хората, които придружават заразени с коронавирус за прием в болница. Аргументите - много от работещите в Столичната РЗИ и СДВР са заразени или карантинирани.

От здравното министерство съобщиха за "По света и у нас", че провеждането на епидемиологични проучвания е основната мярка за ограничаване на скритата заболеваемост. Другите възможности са спазването на физическа дистанция, носенето на предпазна маска и честата дезинфекция.

"Не на последно място такава функция - скрининг - изпълнява и изследването с щадящи тестове на децата от 1-ви до 12-и клас", уточняват от здравното министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Иванов: Трябва да се повиши квалификацията на треньорите при подрастващите
Николай Иванов: Трябва да се повиши квалификацията на треньорите при подрастващите
Рекорд на приети деца в болница заради COVID-19 в Бургас
Рекорд на приети деца в болница заради COVID-19 в Бургас