НОВИНИ

Колумбия мина като на парад през Панама за място на полуфиналите на Копа Америка

Колумбийците разгромиха панамците, а този път Хосе Кордоба не бе на обичайното си ниво

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:22, 07.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Представителният тим на Колумбия си осигури безпроблемно място на полуфиналите на Копа Америка в САЩ. Футболистите на Нестор Лоренсо разгромиха Панама С 5:0 в мач от четвъртфиналите. На стадион „Стейт Фарм“ колумбийците бяха безпощадни, а в ролята на голмайстори влязоха Джон Кордоба, Хамес Родригес от дузпа, Луис Диас, Рихард Риос и Мигел Борха от дузпа.

За панамците участие отново взе бившият играч на Левски – Хосе Кордоба, но този път остана далече от обичайното си ниво. На полуфиналите „трикольорите“ ще срещнат отбора на Уругвай, който отстрани Бразилия.

Колумбийците не се забавиха и поставиха начало на головата фиеста още в 8-та минута. Джон Кордоба се разписа с глава след центриране от корнер. 5 минути по-късно Сантиаго Ариас се откъсна в наказателното поле и бе фаулиран от панамския вратар. Впоследствие бе отсъдена дузпа, а зад топката застана Хамес Родригес, който не сбърка за 2:0.

Класиката бе оформена още преди края на първото полувреме. В 41-та минута Родригес изведе Луис Диас, а той с прехвърлящ удар покачи за 3:0 в полза на „трикольорите“.

При подновяването на играта колумбийците не намалиха оборотите и в 70-та минута Рихард Риос не остави шансове на панамския вратар с мощен шут по земя извън наказателното поле. В добавеното време колумбийският тим довърши започнатото. В 94-та минута Хосе Кордоба извърши нарушение срещу Сантиаго Ариас и съдията не се поколеба да отсъди още един 11-метров наказателен удар. След това Мигел Борха не сбърка от бялата точка и това бе всичко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джейхан Ибрямов пред БНТ: Възможно е да има правителство с втория мандат
Джейхан Ибрямов пред БНТ: Възможно е да има правителство с втория мандат
Новородени стават легитимни рибари преди да имат ЕГН в Пазарджик
Новородени стават легитимни рибари преди да имат ЕГН в Пазарджик