НОВИНИ

Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович: До две-три седмици отборът ще бъде във върхова форма

кондиционният треньор цска боян стаматович две три седмици отборът върхова форма
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 08.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович увери, че отборът ще бъде във върхова форма до 2-3 седмици. "Червените" провеждат лагер в Тетевен, където треньорският щаб иска да подобри физическото състояние на играчите, които се представят неубедително от началото на сезона.

"Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви преди началото на сезона. През последните седмици се фокусирахме върху това да подобрим физическото състояние на играчите. Мисля, че най-сетне сме подготвени, макар че има още какво да подобряваме. Проведохме много интензивни тренировки, доста спринтове и подобрихме динамиката. Най-трудното беше момчетата да превключат на пета скорост, мисля, че вече свикнаха с изискванията. Паузата дойде в перфектния момент и ни даде възможност да се подготвим.

Ще ни трябват още 2-3 седмици, ако всичко върви по план и няма контузии, ще сме във върхова форма", каза Боян Стаматович в интервю за клубния сайт на "червените".

"Работил съм доста в Саудитска Арабия и Емирствата, в Европа - само в Сараево и Малта. В последните два клуба съм в щаба на Нестор Ел Маестро. С времето съвместната ни работа става все по-добра. Разбираме се перфектно", добави треньорът.

Стаматович е научил много за историята на ЦСКА от съвместната си работа с бившия треньор на тима Миодраг Йешич, който почина по-рано тази година в катастрофа.

"Знам много за ЦСКА, защото пет години работих с Миодраг Йешич. От него знам много за историята на ЦСКА, за феновете. Аз също съм много амбициозен, не обичам да губя", каза още Боян Стаматович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коалиция "Левицата!" внесе документи в ЦИК за регистрация за местните избори
Коалиция "Левицата!" внесе документи в ЦИК за регистрация за местните избори
БК Академик Пд отбелязва 75-ата си годишнина с турнир 3х3 и представяне на мъжкия си отбор
БК Академик Пд отбелязва 75-ата си годишнина с турнир 3х3 и представяне на мъжкия си отбор