НОВИНИ

Конте подкрепи ежедневните тестове във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:45, 28.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Тотнъм Антонио Конте подкрепи решението на Висшата лига да възстанови практиката с правене на ежедневни тестове за коронавирус на треньорите и футболистите без значение дали те са ваксинирани или не.

Мярката беше наложена, след като през последните няколко седмици в Англия бяха отложени редица срещи заради високия брой на заразените футболисти. В момента футболистите са подлагани на ежедневни антигенни тестове, като два пъти в седмицата им се правят и PCR тестове.

"Вече ни се случи преди две седмици, когато се подготвяхме за мач и имах играч, който трябваше да играе, а в крайна сметка се оказа положителен. Това е голяма бъркотия най-вече, защото нашите позитивни играчи могат да заразят другите. Сега се справяме много добре, защото преди тренировка имаме един бърз резултат с антигенен тест, а другият PCR тест идва на следващия ден", заяви Конте.

Именно Тотнъм бяха сред първите засегнати тимове, като това доведе и до отпадането им от Лигата на конференциите, след като им бе наложена служебна загуба от Рен.

Впоследствие пък беше отложен мачът на "шпорите" срещу Брайтън от Висшата лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесът настоява за спешно свикване на КСНС заради цената на тока
Бизнесът настоява за спешно свикване на КСНС заради цената на тока
Валери Божинов поздрави Камбуров и заяви: Ще продължа да се уча от теб
Валери Божинов поздрави Камбуров и заяви: Ще продължа да се уча от теб