НОВИНИ

Контрабандни цигари за близо половин милион лева откриха на ГКПП "Капитан Андреево"

контрабандни цигари близо половин милион лева откриха гкпп капитан андреево
Снимка: Агенция "Митници"
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 16.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Общо 1 320 000 къса контрабандни цигари в 66 000 кутии са открити от митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" при проверка на камион, влизащ в страната ни от Турция, съобщиха от пресцентъра на Митница Свиленград.

Незаконният товар е засечен на 13 юли при проверка на турски влекач с полуремарке. Водачът - турски гражданин, е представил пред българските митнически власти документи за превозваната стока, според които в камиона му са натоварени картонени листове за производството на кашони и кутии. Според документите, товарът от Турция е бил предназначен за пренос към Франция.

Въпреки представените редовни документи, превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка. При първоначалния оглед със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите са установили зони с необичайна плътност в декларирания товар. Това е наложило и предприемането на физическа проверка на стоката. При нея е станало известно, че в палетите с листове са укрити незаконно пренасяните цигари.

Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 435 600 лева. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между Агенция "Митници", ГДБОП, ГД "Гранична полиция" и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женските волейболни отбори на Левски и ЦСКА научиха опонентите си за Чалъндж къп
Женските волейболни отбори на Левски и ЦСКА научиха опонентите си за Чалъндж къп
Балкан и Рилски спортист попаднаха във втора урна за Купата на ФИБА Европа
Балкан и Рилски спортист попаднаха във втора урна за Купата на ФИБА Европа