НОВИНИ

Кораби на ВМС провеждат тактически учения на море (Снимки)

кораби вмс провеждат тактически учения море снимки
bnt avatar logo
от БНТ
15:29, 23.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

През тази седмица бойни и спомагателни кораби на българските военноморски сили провеждат тактически учения на море.

Екипажът на фрегата „Дръзки“, с командир капитан II ранг Стоян Христов, отработва видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел и борба за живучест на плавателния съд.

На море са и три противоминни кораба. Екипажите на минен ловец ,,Цибър” и рейдовия миночистач „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“, с командири капитан ІІІ ранг Мирослав Добрев и лейтенант Денислав Сивев, изпълняват задачи, свързани с планирането и провеждането на противоминни операции. Изпълняват се бойни упражнения по използване на артилерийското оръжие за отразяване на атаките на въздушен противник и за унищожаване на дънни и котвени неконтактни мини. В учението участва и минен ловец „Струма“.

Ученията на фрегата „Дръзки“ и на минен ловец „Цибър” са част от подготовката на корабите за предстоящото им плаване в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и Втората постоянна корабна група на НАТО (SNMG2) през март и април тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски със 17 точки за победа №14 на Тренто
Матей Казийски със 17 точки за победа №14 на Тренто
Задържаха 50 нелегални мигранти на българо-турската граница
Задържаха 50 нелегални мигранти на българо-турската граница