НОВИНИ

Кош със сирената донесе на Бостън безценен успех над Маями и прати серията в решителен седми мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:21, 28.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
кош сирената донесе бостън безценен успех маями прати серията решителен седми мач
Снимка: БТА
Слушай новината

Бостън Селтикс надигра драматично със 104:103 като гост на Маями Хийт в мач №6 от финала на Източната конференция на НБА и по този начин "келтите" изравниха резултата в серията, въпреки че допуснаха да изостана с 0-3 победи.

Гостите от Бостън имаха преднина през почти целия двубой в "Касея Център", включително и 10 точки аванс при 98:88 в хода на последната четвърт, но въпреки това успехът им дойде след кош със сирената на Дерик Уайд.

Джими Бътлър вкара три наказателни удара при оставащи 3.0 секунди, за да изведе "горещите" напред при 103:102 и играчите на Маями вече се виждаха победители, но Селтикс не бяха казали последната си дума.

Джо Мазула взе таймаут за "келтите", а при последното им нападение Маркъс Смарт стреля за три и пропусна, но Дерик Уайт бе на правилното място, за да направи добавка и да донесе победата на Бостън Селтикс.

Джейсън Тейтъм завърши двубоя с "дабъл-дабъл" за успеха - 31 точки и 12 борби, а силен мач изигра и Джейлън Браун, който се отчете с 26 точки и 10 борби.

За Маями Хийт Джими Бътлър вкара 24 пункта и добави 11 борби, за да приключи с "дабъл-дабъл", а Кейлъб Мартин допринесе за своя тим с 21 точки и 15 борби.

По този начин финалът в Източната конференция на НБА между Бостън Селтикс и Маями Хийт ще трябва да бъде решен в пълния формат на серията от седем сблъсъка, а победителят ще бъде определен на 30 май (вторник) рано сутринта българско време в "ТД Гардън" в Бостън.

При успех за "келтите" те ще се превърнат в първия тим в историята, който успешно заличава пасив от 0-3 победи в серия от плейофите на НБА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Това, което се случва, трябва да намери решение
Гълъб Донев: Това, което се случва, трябва да намери решение
Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла, кола се блъсна в тир (СНИМКИ)
Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла, кола се блъсна в тир (СНИМКИ)