НОВИНИ

Костадин Димитров: Решението за България - Унгария е базирано на фактология

Костадин Димитров Пловдив
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 13.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Срещата на националния отбор по футбол с Унгария няма да се играе на стадион Христо Ботев в Пловдив. Това е окончателното решение на Община Пловдив, което бе обявено по-рано днес.

Мотивите са два - краткия срок за прекратяване на строителните дейности по стадиона, демобилизация и привеждане на съоръжението във вид, в който няма да застрашава живота и здравето на гражданите, а другият е становището на пловдивската полиция.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров сподели, че общината и администрацията взимат решенията си на база фактология. Още в петък са получили писмо от изпълнителят на ремонтните дейности по стадиона за невъзможността съоръжението да бъде преведено в безопасен вид за провеждане на срещата. Тази сутрин отново са получили същото становище от фирмата строител. Решението е изпратено с писмо до БФС.

"Тази позиция от петък не е променяна. Ние имаме от тях входирано искане, връзка с меморандума, който имаме с тях подписан, където не спазен срока. Имаме комуникация на РДВР Пловдив, където изразяват опасение, че може да има наистина риск за живота на гражданите на Пловдив и за тези, които така или иначе ще се опитат да посетят и да бъдат около стадиона. Така, че това решение е изключително базирано на фактология. И с оглед на безопасността на хората ние издаваме всъщност този документ, който казва много ясно, за невъзможността за провеждането на тази среща на стадион Христо Ботев в Пловдив", заяви новоизбраният кмет на община Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Терзиев официално е новият кмет на София, общинският съвет засега е без председател (ОБЗОР)
Васил Терзиев официално е новият кмет на София, общинският съвет засега е без председател (ОБЗОР)
Обратно в политиката: Как Дейвид Камерън се върна на "Даунинг стрийт" 10
Обратно в политиката: Как Дейвид Камерън се върна на "Даунинг стрийт" 10