НОВИНИ

Костадин Костадинов: Ако Борисов е невинен, както твърди, ще има съдебен процес и той ще докаже невинността си

костадин костадинов борисов невинен както твърди съдебен процес докаже невинността
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 18.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвърза ареста на бившия премиер Бойко Борисов с предстоящото посещение на американския министър на отбраната Лойд Остин.

"Очаква се да се настоява от България и да се иска в почти ултимативен тон да се предостави въоръжение на Украйна. Аз доколкото виждам не става въпрос за някакви качествено нови сигнали, за които Борисов да е задържан. Това, за което се говори, са неща, за които и вие говорите от години насам", коментира Костадинов.

Според Костадинов не бива да се впечатляваме чак толкова много от това, че е арестуван бивш министър-председател., защото и той самият бил арестуван преди две години.

"Срещу нас имаше, по време на протестите, които "Възраждане" организираше - специална операция на ДАНС. Аз самият бях заплашен от прокуратурата с искане за затвор. Само че в съда всички тези политически мотивирани обвинения отпаднаха. Така че, ако Борисов е невинен, както твърди, не виждам никакъв проблем. Ще има съдебен процес и той ще докаже невинността си. Другото, което ме притеснява много повече е, че България може да се окаже замесена във военен конфликт", заяви лидерът на "Възраждане".

АРЕСТУВАХА БОЙКО БОРИСОВ И ДРУГИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата още не е информирана за разследването срещу Бойко Борисов
Прокуратурата още не е информирана за разследването срещу Бойко Борисов
Коментари в парламента на ареста на Борисов
Коментари в парламента на ареста на Борисов