НОВИНИ

Костадинов: Борисов е част от миналото, няма какво да си говорим с него

Милена Кирова
от Милена Кирова
14:01, 20.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
костадинов борисов част миналото говорим
Слушай новината

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че не вижда смисъл в лидерската среща като формат, но би участвал в двустранни разговори с БСП. Той уточни, че "Възраждане" не би подкрепило правителство на БСП, защото кабинет в този състав на този парламент не може да се състави, но водят разговори с тях по всякакви други въпроси.

"Идват избори и сега е нормално да слушаме общи приказки. Аз това чух, ако вие сте чули нещо конкретно - споделете. Това, че се говорят хубави приказки за пред избирателите на съответните политически партии, далеч не означава, че нещата, които се казват сега, ще се заявят и ще се случат след изборите.

Няма какво да си говорим с Бойко Борисов. Бойко Борисов е част от миналото на България. Бойко Борисов единственото нещо, което може да направи, е да спре веднъж за винаги да занимава българското общество със себе си. Защото в момента една част от българския политически проблем, който ние имаме е, че този човек иска да държи своето собствено политическо оцеляване с цената на всичко. Няма смисъл да говорим с хора, които са част от миналото. Ние не виждаме никакъв смисъл да разговаряме с хора, които едно единствено нещо не желаят да предоставят на българския народ - правото на избор.

Нашите избиратели няма да одобрят момент, в който ние сядаме на масата с хора, които те смятат за виновни за това, че България умира.

И ако ние седнем на маса с тях, означава че ние ги признаваме за равностоен участник в политическия процес. Не са. Те са част от проблема, не част от решението.

Защото ние ще управляваме с българския народ единствено и само и затова се борим да управляваме самостоятелно. И това ще реши народа - дали ще има управление на една сила или ще има коалиционно управление", посочи Костадинов.

Той препотвърди тезата на "Възраждане", че виждат изход от създалата се ситуация в нови избори.

"Имаме един българин в Македония, който бере душа. Разбрахме, че травмата му е много по-сериозна. Той има счупен прешлен. Днес четем декларация. Докато четем декларация, половината от народните представители си бъркаха да не казваме къде. Това е обидно!", посочи още той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с 24 състезатели на олимпийския фестивал в Италия
България с 24 състезатели на олимпийския фестивал в Италия
Как работи доброволческа организация в Одеса?
Как работи доброволческа организация в Одеса?