НОВИНИ

Костадинов за "черния печат" в паспорта си: Службите са лаконични

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:47, 17.03.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
костадин костадинов изборите предложихме разговор всички партии
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Шефовете на службите лаконични за "черния печат" на Костадин Костадинов. Това заяви самият той след изслушването в парламента на ръководителите на Държавните агенции "Национална сигурност", "Разузнаване" и "Военно разузнаване".

Преди дни Костадинов обвини службите в предателство, а от "Продължаваме промяната" поискаха да разберат всички подробности около случая. Изслушването беше закрито за медиите, лидерът на "Възраждане" заяви, че от страна на "Продължаваме промяната" не е имало никакви питания в залата. Костадинов допълни още, че руски агенти няма в българския парламент, има хора с доскорошно канадско гражданство.

"От ДАР отказаха информация, бяха изключително лаконични. Аз не съм очаквал някаква друга линия на поведение на службите. Нали не очаквате да излязат и да кажат: "Да, ние бяхме", попита Костадин Костадинов.

Той коментира и войната в Украйна:

"Абсолютно недопустимо е да замесваме България във война. Когато Полша предложи да даде на САЩ военна техника и САЩ да я предадат на Украйна, САЩ отказаха. Суперсилата на света отказа да направи това нещо, а същевременно кара България да дава техника. Вярно е, че България не е независима държава, а американска колония, но все пак би трябвало да има остатъчен елемент на инстинкт за самосъхранение в хората, които управляват държавата. Ако в събота, при посещението на американския министър на отбраната, се заговори нещо в тази посока, ние ще организираме много сериозни адекватни ответни действия", заяви Костадинов.

Ако имаме роля в тази война, тя трябва да е посредническа, смята лидерът на "Възраждане".

"Дори президентът започна да повтаря след нас 10 дена по-късно. В момента преговорите се водят на турска територия, вместо да са в България и да извлечем помощ за нашите сънародници – българите в Украйна и Русия, нищо подобно не се случи", коментира той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След посещението на Кьовеши у нас: Последователност, решителност, действие (Обзор)
След посещението на Кьовеши у нас: Последователност, решителност, действие (Обзор)
Скандали в парламента след поисканото въвеждане на форсмажор
Скандали в парламента след поисканото въвеждане на форсмажор