НОВИНИ

Кот д‘Ивоар ще трепери допоследно за класирането си напред в КАН

кот дlsquoивоар трепери допоследно класирането напред кан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:27, 16.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на Кот д‘Ивоар не успя да се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Африка, след като направи равенство 2:2 със Сиера Леоне в мач от група "Е" на надпреварата.

Франк Кесие изпусна дузпа за котдивоарци в 12-ата минута, но в 25-ата тимът поведе след попадение на Себастиан Алер, получил асистенция от Вилфред Заха. Муса Ноа Камара изравни за Сиере Леоне в 55-та минута, но десет по-късно Никола Пепе върна аванса на домакините. В добавеното време Алхаджи Камара донесе точката на Сиера Леоне.

Кот д‘Ивоар продължава да води с четири точки, втори е Сиера Леоне с две. По-късно Алжир играе с Екваториална Гвинея в опит да запише първи успех на шампионата. В последните срещи от групата Кот д‘Ивоар играе с Алжир, а Сиера Леоне с Екваториална Гвинея.

В група "F", Тунис разби Мавритания и запази шансове за осминафиналите.

Хамза Матлути откри резултата, преди Уахби Казри да вкара два гола. Сейфедин Джазири оформи крайното 4:0, а в добавеното време резервата Юсеф Мсакни пропусна дузпа за тунизийците. Те са с актив от три точки, една по-малко от лидерите Гамбия и Мали, които направиха по-рано равенство 1:1. В последните мачове Тунис играе с Гамбия, докато Мали се изправя срещу Мавритания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община премахва незаконни обекти в Борисовата градина
Столичната община премахва незаконни обекти в Борисовата градина
Защо зад казуса "Джокович" прозират политически интереси
Защо зад казуса "Джокович" прозират политически интереси