НОВИНИ

Краев влезе за пет минути при равенство срещу Спортинг

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:12, 12.04.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
краев влезе пет минути равенство спортинг

Българският футболист Божидар Краев се появи като резерва за Фамаликао в 85-та минута при гостуването на неговия тим на водач в подреждането на португалската Примейра лига Спортинг Лисабон.

Двубоят, който бе част от програмата на 26-ия кръг завърши при резултат 1:1, което остави "лъвовете" на върха в подреждането, докато Фамаликао запазва 14-то място с равен актив с 13-ия Беленензеш и три точки аванс пред 16-та позиция, която в края на сезона би означавал място в плейофа за оставане в най-високото ниво на португалския футбол.

Равенството определено дойде изненадващо, имайки предвид силната игра на Спортинг до момента през сезона, като "зелено-белите" все още нямат нанесена загуба в Примейра.

Именно те откриха резултата в 25-та минута чрез Педро Гонсалвеш, който първо открадна топката от футболист на гостите, а след това получи подаване от Паулиньо, за да се разпише на опразнената врата.

Още в следващата си атака обаче тимът на Фамаликао стигна до изравнителния гол, след като една атака отляво завърши с подаване към Иван Хайме Пахуельо, който чукна топката към Андерсеон и бразилецът се разписа за 1:1.

Така шест кръга преди края на сезона Спортинг записа шестото си равенство при 20 успеха, като любопитното е, че за втори път през кампанията съставът от Лисабон не успява да надиграе Фамаликао. През декември мачът помежду им завърши 2:2.

В следващите си мачове Спортинг Лисабон гостува на предпоследния Фарензе, докато Фамаликао приема деветия Портимонензе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Хари кацна в Лондон за погребението на дядо си
Принц Хари кацна в Лондон за погребението на дядо си
Рекордни класирания за Кузманов и Андреев в световната ранглиста
Рекордни класирания за Кузманов и Андреев в световната ранглиста