НОВИНИ

Край на проклятието! Манчестър Сити отново е на 1/2 финал в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:52, 15.04.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Футбол
проклятието манчестър сити отново финал шампионската лига

Футболистите на Пеп Гуардиола спечелиха отново с 2:1 срещу Борусия Дортмунд и с общ резултат 4:2 продължават към топ 4 в най-престижния европейски клубен турнир.

По този начин бе сложен край на прокобата, която тегнеше над отбора от Манчестър в последните три сезона, в които "небесносините" неизбежно отпадаха в 1/4 финалите на надпреварата.

Мачът на "Сигнал Идуна Парк" започна с домакински натиск, като "жълто-черните" всячески се опитаха да стигнат до ранен гол. Така след четвърт час игра, играч на домакините отправи изстрел, който бе блокиран от защитник на Сити, но топката стигна до Джуд Белингам.

Младият футболист без никакво забавяне обработи кълбото и стреля, като въпреки усилията на Едерсон, топката влетя в мрежата за 1:0.

Това посъбуди "гражданите" и в 26-та минута Кевин Де Бройне разтресе напречната греда на Борусия Дортмунд, а малко по-късно изстрел на Рияд Марез бе избит от голлинията от футболист на "жълто-черните".

Атаките на гостите продължиха и след почивката, като в 52-та минута това доведе до ситуация, при която Емре Джан игра с ръка в наказателното поле и главният съдия не се поколеба да отсъди дузпа.

Футболистите на Дортмунд веднага изразиха своите претенции, но дори системата ВАР не успя да промени решението на рефера и наказателният удар остана. Зад топката застана Рияд Марез и алжирецът не сбърка, изравнявайки резултата.

Последваха атаки и на двата отбора, като близо до попадението бяха Матс Хумелс за домакините и Кевин Де Бройне за тима на Сити.

Все пак английският тим стигна до втория си гол 15 минути преди края, след като Фил Фодън отправи силен изстрел от дистанция, който беше непосилен за стража на Дортмунд Марвин Хитц, оформяйки крайното 2:1.

Така Пеп Гуардиола за първи път в своята кариера изведе Сити до последните четири в Шампионската Лига, като последното препятствие преди финала ще бъде Маурисио Почетино и неговият ПСЖ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Поставяме си за цел да прекратим предсрочно мандата на Иван Гешев
Христо Иванов: Поставяме си за цел да прекратим предсрочно мандата на Иван Гешев
Реал с рекорден 14-ти полуфинал в Шампионската Лига
Реал с рекорден 14-ти полуфинал в Шампионската Лига