НОВИНИ

Красимир Дунев: Надявам се на Световното всички да са спокойни и да изиграят съчетанията си добре

красимир дунев надявам световното всички спокойни изиграят съчетанията добре
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 22.03.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев е доволен от подготовката на състезателите за Световното първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки, което ще се проведе от 29 март до 2 април в Анталия (Турция).

На шампионата България ще бъде представена Здравко Добрев, Даниел Трифонов, Максим Казанджиев, Кристофър Ногейра, Виктория Венциславова, Елена Николова и Никол Соколова.

"Броени дни остават до заминаването. Днес проведохме едно от основните контролни. Аз съм доволен от подготовката на момчетата, показват много добро представяне, изиграват си съчетанията. За съжаление, днес виждам малък проблем от фаворита Даниел Трифонов. Не знам на какво се дължи това. На последното контролно и на Държавното първенство той изигра всичко много добре. Той е основният състезател, но днес има някакъв проблем. Четирима заминават на Световното първенство и до последно ние можем да сменим името на този, който ще бъде резерва и този, който ще попадне в отбора. Така че продължаваме да ги наблюдаваме и да водим тренировките", каза Дунев след днешното последно контролно в зала "Раковски".

"В отбора при девойките имаме млади момичета, много талантливи. Надявам се да са спокойни на Световното първенство, да изиграят съчетанията си добре. Имаме малък проблем с глезена на Никол Соколова, една от основните в състава гимнастички, но днес я виждам, че скача и затова се надявам, че всичко ще бъде наред и ще покажат най-доброто от себе си", добави той.

В централата нямат информация за конкуренцията, тъй като Световно първенство за младежи и девойки се провежда за първи път в историята.

"За съжаление, нямаме поглед, тъй като досега е нямало такъв формат - Световно първенство за младежи и девойки. Затова нямаме яснота къде може да се класираме като отбор, но Даниел Трифонов е гимнастик, който залагаме да направи финал в многобоя, съща така успоредката, прескока са му доста силни и там трябва да гоним също финал. Според регламента, трима младежи и три девойки играят на всеки уред и топ 2 оценки се взимат за отбора. Ще има също многобой и финали на уредите", добави Красимир Дунев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Птицевъдите: Изчезнали са 2,5 млн. яйца внос от Украйна
Птицевъдите: Изчезнали са 2,5 млн. яйца внос от Украйна
Росица Матева: СИК-овете няма да събират преференциите от машинното и хартиеното гласуване
Росица Матева: СИК-овете няма да събират преференциите от машинното и хартиеното гласуване