НОВИНИ

Красимир Инински пред БНТ: Вярвам, че боксът ще остане в програмата на Олимпийските игри (ВИДЕО)

Ръководителят коментира представянето на националните ни състезатели на провеждащото се през последните дни в София европейски първенство по бокс за юноши и девойки до 23 г.

Инински
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 20.10.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Иниснки даде специално интервю за предаването „Арена спорт“ по БНТ. Ръководителят коментира представянето на националните ни състезатели на провеждащото се през последните дни в София европейски първенство по бокс за юноши и девойки до 23 г., както и очакванията си за двата финала на Радослав Росенов и Уилиам Чолов по-късно днес. Инински коментира и 100-годишнината на федерацията по бокс.

„Подобна годишнина се поддържа с всеотдайност, много работа и лишения. Всичко се прави с много любов, иначе нищо не става“, каза Инински.

„Винаги съм бил максималист и изисквам най-доброто от състезателите, смятам че Росенов и Чолов ще успеят и ще вземат златото“, категоричен е президентът на родната федерация.

Инински сподели и мнението си за бъдещето на бокса в Олимпийските игри, както и предстоящия двубой на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар.

„Пътят си е път. Вярвам, че боксът ще остане в Олимпийските игри. Сега ситуацията е такава, че можем само да гадаем какво ще се случи, но лично аз вярвам, че боксът ще остане част от Олимпийския форум. Относно Пулев – както казах, ние сме максималисти. Очаквам победа и да представи България добре. Успех му желая“, добави Инински.

В ефира на БНТ беше включена и Десислава Кирова, по-позната като Дейзи Ланг. Тя благодари на Инински за поканата да присъства лично на 100-годишнината на БФ по Бокс.

„Сърдечни благодарности за Краси Инински, който ме покани на юбилея. Имаме голяма история. Искам да кажа, че патриотизмът се изразява в действията, а не в приказки. Благодарение на Краси Инински федерацията се разви, имаме Олимпийски, световни и европейски шампиони. Благодарение на Инински имаме много успехи“, каза Кирова.

Бившата боксьорка коментира шампионатът на Стария континент до 23 г., който се провежда в София.

„С удоволствие присъствам на това голямо състезание, тук има представители на 34 държави, трябва от сега да се мисли за следващото поколение. Изключително силно състезание, бях много развълнувана, защото награждавах финалите при жените. Днес също ще бъда на финалите. Получават се страхотни мачове на международно ниво“, коментира Кирова.

Тя също изрази мнение, че боксът ще запази олимпийския си статут и на Игрите в Лос Анджелис. Пожела късмет и на братя Пулеви в предстоящите им битки.

„Най-важното е да са здрави и да нямат контузии“, категорична е Кирова.

Подробности от интервюто с Инински и Кирова вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат парното в София
Пускат парното в София
Без сигнали за нарушения протича изборният ден в Омуртаг
Без сигнали за нарушения протича изборният ден в Омуртаг