НОВИНИ

Кръстев: В чужбина не получих шанс и Левски бе решението на проблема

Филип Кръстев
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 28.01.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-новото попълнение в състава на Левски - Филип Кръстев, даде първото си интервю като футболист на "сините".

Пред клубната телевизия на 26-кратните шампиони, младежкият национал сподели, че в чужбина не е получил шанс за изява, а Левски е най-правилният избор за продължаване на кариерата му.

"Първите дни минаха доста бързо, успях да свикна с колектива и с момчетата. Всички ме приеха по-много добър начин и се чувствам много добре. Познавам повечето от младите момчета и по-опитните български футболисти в отбора. Най-близък ми е Марин Петков, с него се сближихме през последната година и имаме добри взаимоотношения", започна Кръстев.

20-годишният полузащитник открехна завесата за преминаването му в Левски.

"Нещата станаха доста бързо. Беше малко неочаквано връщането ми в България, защото хората не мислеха, че ще направя тази крачка да подсиля роден тим. За мен е много важно кариерата ми да продължи, тъй като в чужбина не получавах шанса да покажа качествата си. Левски бе решението на проблема. Станимир Стоилов се свърза с мен през декември, аз още тогава обмислях варианта да се присъединя към Левски. Когато започнахме подготовката с Камбуур реших, че преминаването ми в Левски ще бъде най-доброто решение. Най-голямата роля да премина в Левски изигра Станимир Стоилов", сподели младокът.

Филип Кръстев заяви, че "сините" са тотално променени след завръщането на Станимир Стоилов.

"От първите ми тренировки усетих, че Левски е тотално променен чисто футболно. Стилът на игра и самото мислене на футболистите са минали през голяма промяна. Харесва ми начинът, по който отборът иска да играе. Това е футболът, който обичам да играя. Физически се чувствам доста добре, не съм излизал от форма, много бързо свикнах с темпото на тренировките. На терена най-добре се чувствам, като играя зад нападателя, но мога да играя и на по-универсална роля в средната част и да участвам повече в изнасянето на топката. Обичам да имам малко повече свобода, защото така мога да бъде най-полезен на отбора", каза той.

"Моите цели са да дам всичко от себе си и да се представям всеки един мач на ниво, да помагам на отбора с каквото мога и да печелим всеки един мач като колектив. Надявам се на края на сезона всички да бъдем много доволни от постигнатото. Разбира се, че трябва да се борим максимално за Купата, защото сме на 1/4-финал и остават още няколко съперника, които преспокойно можем да преодолеем и да стигнем до финала. Ако успеем тази година да спечелим този дългоочакван трофей, за цялата „синя“ общност ще бъде супер. Отборът се нуждае да печели трофеи, както е било винаги", завърши новият играя на Левски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на символа на Търговище - 144 години след освобождението на града
Историята на символа на Търговище - 144 години след освобождението на града
Спират уличното осветление извън населените места в Община Карлово
Спират уличното осветление извън населените места в Община Карлово