НОВИНИ

Кремонезе пречупи Рома за първи успех през сезона в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:15, 28.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
кремонезе пречупи рома първи успех сезона серия
Слушай новината

Повече от половин година след началото на сезона в Серия "А" отборът на Кремонезе най-накрая усети вкуса на победата, след като победи с 2:1 у дома тима на Рома в среща от 24-ия кръг.

С успеха "сиво-червените" събраха 12 точки и съумяха да се измъкнат от дъното на подреждането, излизайки на предпоследното 19-то място, като зад тях остава единствено тимът на Сампдория с 11 пункта.

В същото време "вълците" пропуснаха възможността отново да се изкачат на трето място и засега остават 5-ти на точка зад градския съперник Лацио и на три от състава на Милан.

Двубоят в Кремона започна по-добре за домакините, които откриха резултата след 17 минути игра чрез Франк Тсаджут, който се разписа с чудесен изстрел от границата на наказателното поле.

В началото на второто полувреме пък гостите от Рома останаха без своя наставник Жозе Моуриньо, който беше изгонен заради реплики към главния съдия Марко Пичинини.

Макар и без "Специалния" край страничната линия, "вълците" намериха сили да стигнат до изравнителен гол в 71-та минута, а негов автор стана Леонардо Спинацола, за когото това бе първи гол след завръщането му в игра след тежката контузия, която той получи по време на Евро 2020.

Радостта на столичани обаче продължи около десетина минути, тъй като в 81-та Давид Окереке беше повален в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Даниел Чофани и не той не сбърка от бялата точка, носейки трите точки на Кремонезе за първи път през сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафаел Надал също пропуска турнирите в Индиън Уелс и Маями
Рафаел Надал също пропуска турнирите в Индиън Уелс и Маями
В "Референдум": 39% със сигурност ще гласуват на изборите, 28% се колебаят
В "Референдум": 39% със сигурност ще гласуват на изборите, 28% се колебаят