НОВИНИ

Криминалистът Иван Савов: Сигурен съм, че малкият Сашко от Перник е отвлечен

bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 18.11.2022
8155
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Точно една седмица след изчезването на 12-годишния Александър от Перник - надеждата за неговото откриване не угасва. Криминалистът Иван Савов каза в студиото на "Денят започва", че е 100% сигурен, че малкият Сашко е отвлечен. Не е оптимист, че детето ще бъде намерено.

"Мина прекалено много време на търсене в район, в който очевидно няма да го намерят. За съжаление не бяха свършени някои неща, които трябваше да бъдат свършени още в самото начало и които може би щяха да дадат някаква правдива следа за това как и кога се е случило", каза Савов.

По думите му има данни, че бащата на Сашко има психически проблеми и преди полиграфското изследване задължително се прави психиатрично освидетелстване на човека. Тези данни са от хора от неговото обкръжение.

"Човек с определен вид психическо разстройство не може да бъде подложен на полиграфско изследване, защото то ще бъде неточно", добави Иван Савов.

Той изрази увереност, че разследващите са поели по правилната следа. Трябвало е още миналата седмица с бащата да се работи активно, а те са го оставили да заблуждава над 2000 души.

В разследванията има един принцип - единственото меродавно нещо, което може обори или потвърди дадена версия са обстоятелствата, доказателствата и абсолютно доказаните твърдения, обясни още криминалистът.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на асеновградски села готвят протести срещу концесия за добив на мрамор
Жители на асеновградски села готвят протести срещу концесия за добив на мрамор
Крадци са разбили един от прозорците на НОИ във Варна
Крадци са разбили един от прозорците на НОИ във Варна