НОВИНИ

Крис Пол е претърпял операция на лявата ръка, аут е за три седмици

крис пол претърпял операция лявата ръка аут три седмици
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:26, 10.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс Крис Пол ще бъде извън игра поне три седмици, тъй като в понеделник е претърпял операция на лявата ръка заради фрактура, обявиха от клуба.

38-годишният Пол се контузи в третата част на мача срещу Детройт Пистънс миналия петък, завършил с успех за "воините" със 113:109.

Операцията имаше за цел да възстанови втората метакарпална кост на лявата ръка, където беше счупването. След като интервенцията е минала успешно, лекарите са му дали срок за възстановяване от три седмици.

Заради отсъствието на 12-кратният участник в "Мача на звездите" очакванията са по-сериозна роля в тима на Стив Кър да получи новобранецът Брандън Подзиемски, който досега има показатели от 8.9 точки средно на мач, както и 7.2 асистенции в 32 изиграни срещи досега.

За Крис Пол пък травмата на ръката не е нещо ново, като според телевизия ESPN той е имал пет контузии на лявата ръка и шест на дясната, които са го вадили от терена за определен период от време. Най-тежката от тях дойде през сезон 2020/21, когато счупена костица на лявата китка попречи на гарда да помогне на тогавашния си тим Финикс Сънс в битката за титлата в НБА, в която "слънцата" отстъпиха с 2-4 победи на Милуоки Бъкс.

Кариерата на Пол в НБА стартира през сезон 2005/06, когато заигра за Ню Орлиънс. През всичките си 19 години в Лигата той е носил екипите на Пеликанс, Лос Анджелис Клипърс, Хюстън, Оклахома Сити, Финикс и сега на Голдън Стейт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново патова ситуация: Вече месеци СОС остава без председател
Отново патова ситуация: Вече месеци СОС остава без председател
Гергана Топалова започна новата кампания с поражение в Тайланд
Гергана Топалова започна новата кампания с поражение в Тайланд