НОВИНИ

Кристалина Георгиева: Г-20 да удължи мораториума върху дълговете на най-бедните страни

кристалина георгиева удължи мораториума дълговете бедните страни
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:46, 19.07.2020
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Международният валутен фонд (МВФ) проучва допълнителни инструменти за предоставяне на финансиране на най-бедните страни в света и други засегнати тежко от коронавирусната пандемия, заяви управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Тя призова финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г-20 да обмислят удължаването на мораториума върху дълга на най-бедните страни и след края на годината, както и да работят за по-голямо участие на частния сектор.

Предвид тежестта на кризата и съществуващите още преди нея високи дългове трябва да се помисли за по-всеобхватни дългови облекчения за много страни, добави Георгиева.

Тя участва във виртуалната среща на финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г-20, председателствана от Саудитска Арабия и посветена на възстановяването на световната икономика.

"Трябва да се обединим, за да помогнем на най-бедните и най-уязвими икономики, особено тези, които се борят с големи дългове и зависят от силно засегнати сектори на икономиката", подчерта тя, цитирана от ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Царско село остава в елита след победа над Септември
Царско село остава в елита след победа над Септември
Арсенал се справи със Сити и е на финал за FA Cup
Арсенал се справи със Сити и е на финал за FA Cup