НОВИНИ

Кристиано Роналдо беше точен на два път при успех на Ал-Насър и си гарантира, че ще завърши 2023-а като голмайстор №1 в света

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:52, 26.12.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалският нападател на Ал-Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за успеха на тима с 5:2 като гост над Ал-Итихад в дербито от 18-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия по футбол и стана голмайстор номер 1 в света през 2023 година.

Роналдо беше точен от дузпи в 19-ата и в 68-ата минута, като по този начин той вече има на сметката си 53 гола през календарната година, изпреварвайки по този показател Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Хари Кейн (Байерн Мюнхен), които се разписаха по 52 пъти и със сигурност не могат да подобрят това си постижение повече през 2023-а.

Освен Кристиано пък точни за успеха бяха още Андерсон Талиска в 38-ата минута и Садио Мане на два пъти - в 76-ата и 82-ата.

За домакините Абдерразак Хамдала вкара и двата гола, но Ал-Итихад бяха допълнително затруднени от факта, че играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко след изгонването на Фабиньо.

В подреждането Ал-Насър заема 2-ото място с 43 точки и изостава на седем от лидера Ал-Хилал. В същото време Ал-Итихад е на 6-ата позиция с 28 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед се върна към победите след страхотен обрат срещу Астън Вила
Манчестър Юнайтед се върна към победите след страхотен обрат срещу Астън Вила
Две слънчеви и две лунни затъмнения ще се наблюдават през 2024 г.
Две слънчеви и две лунни затъмнения ще се наблюдават през 2024 г.