НОВИНИ

Кристиано Роналдо - единственият, за когото Арсен Венгер съжалява

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 10.11.2021
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсен Венгер разкри как е изпуснал звездата Кристиано Роналдо да подпише с Арсенал. Това, оказва се, е едно от малкото неща, за които той съжалява от времето, прекарано в лондонския клуб.

Легендарният треньор води Арсенал в „непобедимата“ им кампания във Висшата лига през сезон 2003/2004. Но историята можеше да се развие малко по-различно, ако в този отбор беше и португалска суперзвезда.

Кристиано Роналдо току-що беше пристигнал на "Олд Трафорд“ срещу 12,24 милиона паунда от Спортинг Лисабон през 2003 г.

Приветстван като един от изключителните млади таланти в света по това време, той е имал и много фенове, а Арсен Венгер е бил един от тях.

Запитан, с кого французинът би искал да подсили „непобедимия състав“ от 2003/2004, отговорът му е ясен.

„Това щеше да е Кристиано Роналдо. Той играеше за Манчестър Юнайтед през 2004 година. Той е един от играчите, за които съжалявам, че не успях да привлека, а бяхме много близо“, сподели Арсен Венгер.

Въпреки бавния си старт в Манчестър, Роналдо в крайна сметка се превърна в един от най-добрите футболисти в света, докато все още се подвизаваше във Висшата лига.

36-годишният футболист, който отново носи екипа на "червените дяволи", спечели първата си Златна топка като играч на Юнайтед през 2008 г.

Тъй като Роналдо все още е млад, подвизаващ се на крилото, мениджърът все пак вероятно щеше да заложи Робер Пирес и Фреди Люнгберг - които бяха категорични любимци на феновете на „Хайбъри“ през този сезон.

Както е известно, самият Кристиано Роналдо разкри преди време в книгата си, че е бил ухажван от Арсенал, преди да реши да се присъедини към тима на сър Алекс Фъргюсън през 2003 година.

В онези дни агентът Хорхе Мендеш е имал срещи с всички най-добри европейски клубове. Но докато от Арсенал се колебаели за условията, които да впишат в договора му, от Манчестър Юнайтед успяват да ги преварят.

А днес Арсен Венгер все още съжалява за това.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как премина първият учебен ден с тестове срещу COVID-19 (ОБЗОР)
Как премина първият учебен ден с тестове срещу COVID-19 (ОБЗОР)
Филм на Алмодовар открива тазгодишното издание на "Киномания"
Филм на Алмодовар открива тазгодишното издание на "Киномания"