НОВИНИ

Кристиано Роналдо: Саудитското първенство е по-добро от МЛС

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:51, 18.07.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
кристиано роналдо насър провалиха предпоследния кръг итихад новият шампион саудитска арабия
Слушай новината

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо, който понастоящем се подвизава в тима на Ал Насър, отрече възможността да се завърне в Европа.

Петкратният носител на "Златната топка" изрази още любопитното мнение, че в момента футболните първенства на Стария континент "губят качество", а единственото изключение е Висшата лига на Англия.

"Сигурен съм на 100%, че няма да се завърна в Европа. Вече съм на 38 години. Европейските първенства губят качество, а единственото, което продължава да върви напред и нагоре, е Висшата лига на Англия. Те са на светлинни години пред останалите", коментира Роналдо, цитиран от ESPN.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус направи и сравнение между първенството на Саудитска Арабия и американската МЛС, където своята кариера ще продължи големия му съперник през годините Лионел Меси, който подписа с Интер Маями.

"Саудитското първенство е по-добро от МЛС. Сега всички искат да играят тук. След още една година шампионатът ще има още повече играчи на световно ниво", категоричен е Кристиано Роналдо.

Вчера вечерта португалецът изигра своя първи двубой за Ал Насър по време на лятната подготовка, но той и неговите съотборници бяха разбити с 5:0 от испанския Селта в среща, която се изигра в Алгарве, Португалия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътник е починал след слизане от самолет на летище София
Пътник е починал след слизане от самолет на летище София
Джокович отнесе глоба заради поведението си във финала на Уимбълдън
Джокович отнесе глоба заради поведението си във финала на Уимбълдън