НОВИНИ

Крушарски: Мениджъри на играчите ще са клубът

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:45, 08.07.2020
Чете се за: 03:27 мин.
Футбол
крушарски мениджъри играчите клубът

Това заяви собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарска на днешната съвместна пресконференция в Пресклуб „България“ заедно със спортния директор Георги Иванов-Гонзо, предаде репортер на БГНЕС.

Двамата говориха за целите на „смърфовете“ след втората поредна спечелена Купа на страната през следващия сезон.

„Ние надграждаме както виждате и това е показателно, за догодина нашият план е ясен – стъпка нагоре, с всяка измината година да вървим към по-големи успехи. Гледаме към европейските клубни турнири, това ще е показателно за нашата работа през тази година. Мисля, че това ще ни е достатъчно, ако скочим три кръга напред, ще сме си изпълнили целта. За шампионска титла – действително трябват малко повече пари. Докато ние не си изградим хора от школата, с които да надграждаме, трябва да пазаруваме на едро. Без сериозни попълнения, няма да стане – имаме цел, но не трябва да надскачаме себе си. Няма да се оставим да сме последен вагон, това трябва да е ясно“, започна той.

„Не се отказваме и не се предаваме. Има отпускане след Купата, то е очевадно, но сега за тези два мача ще затегнем коланите и мисля, че тези два мача трябва да ги вземем. Амбицирани сме, има два отбора, които са ми дразнители – това са ЦСКА и Левски. И Лудогорец, разбира се, но тях ги надиграваме няколко пъти. Може да стигнем до шампионска титла, ако имаме 22 човека на еднакво ниво, а това означава 2-3 пъти по-голям бюджет. Левски и ЦСКА са ни в кърпа вързани, няма какво да говорим“, продължи в типичния си стил Крушарски.

Собственикът на Локо Пд добави, че в клуба са направени сутринта тестове за коронавирус, чийто резултати се чакат. „Коронавирус може да хванем и сега. Футболистите правиха тестове преди мача с ЦСКА, днес играчите отново направиха, по-късно ще разберем резултатите. Нека да изчакаме, да не всяваме паника. Вчера си направих тест, той излезе отрицателен.

„Има интерес, но това е като въпросът за коронавируса – всеки ден се обаждат лешояди. Видяхте случая със Славия. В нашия клуб сме забранили думата „мениджър“ – това се забранява. Мениджъри на юношите са клубът. Голяма част от нашите футболисти са без мениджъри, дори Умарбаев. Докато не се преборим с тази пандемия, защото тя е по-опасна от коронавируса, ще си имаме проблеми. Конкретно нямаме нито една оферта за нито един футболист. Ще заложим на селекция с добри български футболисти, които да не използват само рекламна агенция „Локомотив“, за да се покажат“.

Според него българските играчи трябва да се стремят към добра игра тук, за да бъдат забелязани от чужбина. „Естествено – не може една заплата на един футболист да е 30 пъти над тази на един работник. Да, футболистът има 10-15 години кариера, но за целта трябва да направи като Гонзо – от България няма как да изкараш пари по този начин. Хубавите неща, които пишат журналистите за дадени футболисти, ги четат само в България. Под 15 000 евро, ако взима наш футболист, където и да го искат, просто няма да отиде. Ако е под 15 000 евро, значи разговор няма. Момчетата трябва да се стремят да ги види някой, има трима младежи, които са търсени и заминават навън“.

На въпрос за телевизионните права, Крушарски отговори със следното: „Какъв е нашият продукт, който предлагаме? Откъде ще търсим парите и кога? Колко публика има средно на мач в България? Един приятел гледа наш мач и вика „тренировка ли правите, на отсрещната трибуна няма никой“. Средно повече от 3000 души на стадиона няма. А по телевизорите колко са? Искаме пари на Франция, защото Страсбург взима 20 млн. от телевизионни права. Аз съм реалист – когато се напълнят стадионите в България, тогава ще има и зрители пред телевизора. Трябва да сме благодарни на всеки, който дава пари за футбола. Всеки, който дава пари за футбола в България, е ненормален. Все още не сме изградили печелившо предприятие, това, което искам. Това може да стане, когато работиш от долу на горе – тогава може да кажем, че имаме футбол. При нас футболът не е религия, а е хоби и да се показваме колко сме големи. За мен телевизионните права никога не са били критерии – половината от парите от ТВ права отиват за различни глоби. Това нещо е показателно, че още не сме пораснали да търсим по-големи благодаяния“.

Той коментира идеята за общ стадион между Локомотив и Ботев, както и ситуацията около новия стадион на „смърфовете“. „Това е най-големият проблем. Преди три години инициирах една среща и поканиха и Ботев. Поставихме си въпросите и подписахме една декларация – за стадион „9-и септември“ да се направи. Демокрацията разказа играта на някои съоръжения, които са изоставени. Тогава с Ботев подписахме декларацията. На следващия ден, понеже половината община в Пловдив е жълта, те си отидоха и почнаха да си ровят отделно за техния „Колеж“ и така се стигна до разнобоя. Сега, два стадиона, аз не виждам на „Колежа“ да могат да се играят мачове на европейски турнири – защото няма отстояние от блоковете, паркоместа, ние сме по-добре. Що се отнася до строителство на стадиона, за него има осигурени пари. Нашият най-голям проблем е базата. Откакто аз съм там толкова години едно и също нещо си повтаряме – уж, теренът е определен, от година и нещо чакам да стане, търсят се варианти. Общината трябва да осигури терена. Теренът там е запустял – едната част е за жилища, едната е за зелени площи. Единственият проблем е, че трябва да се направи инфраструктура. Здравко Димитров пое нещата в свои ръце, ние сме предоставили нашите инвестиционни намерения – тук не е въпросът да дава пари, а как да преотстъпи терена и всичко е решено. Шест терена са направени, два в Говедарци, два в Самоков, в Пловдив. Лошото е, че има сезонен вид – кога може да се засееш и кога може да го ползваш. Неслучайно подхърлям и името на премиера, защото ако той не се намеси, няма да стане нищо“.

„Аз съм бил винаги прям, така че ще се огледаме и ще подкрепим човека, който действително заслужава, не на всяка цена. Съгласете се, колкото и да плюем Боби, той имаше изкаран стаж. Аз не виждам сега кой от настоящите кандидати има някаква подготовка и е готов за поста президент на БФС“, завърши Крушарски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детската градина в Белица затвори, учителка е заразена с COVID-19
Детската градина в Белица затвори, учителка е заразена с COVID-19
 Дига на канал в Пазарджишко се скъса, обявяват частично бедствено положение
Дига на канал в Пазарджишко се скъса, обявяват частично бедствено положение