НОВИНИ

Кубрат Пулев нокаутира Мир още в първия рунд на триъгълния ринг

Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 28.11.2021
6078
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Професионалният боксьор Кубрат Пулев не остави никакви шансове на своя опонент Франк Мир в галавечерта в Арлингтън, Тексас (САЩ). Кобрата победи с технически нокаут още в първия рунд на двубоя от новия спорт „Триад комбат“, който съчетава битки между боксьори и ММА бойци.

Още от самото начало личеше превъзходството на българския състезател, който в последната секунда на първата част нанесе комбинация от дясно и ляво кроше, които попаднаха в главата на Мир. Това разклати съперника. Кубрат Пулев спря да нанася удари, а главният рефер Дан Миралиота остана единствено да отсъди технически нокаут в 1.59 минута.

Кубрат Пулев спечели коронния мач в галавечерта като правилата бяха съвсем различни от досегашните му състезания. Дори рингът беше в триъгълна форма.

Организаторите на шоуто предложиха истински спектакъл на зрителите на бойната нощ, тъй като американската хевиметъл група "Металика" изпълни концерт в залата.

42-годишният съперник на Кобрата Франк Мир е двукратен световен шампион в тежка категория на UFC. По-рано тази година Мир направи своя дебют и в професионалния бокс с мач срещу Стив Кънингам, който Кънингам спечели по точки.

Мачът трябваше да се проведе в 9 рунда, всеки от които по 2 минути.

"Триад Комбат" беше представен от организаторите като нов вид спорт, който съчетава правилата на бокса и MMA. В мачовете се изправят професионални боксьори срещу професионални ММА бойци в среда, която „изравнява игралното поле“.

„Подготвих се много добре за мача. Тъй като противникът е ММА боец не успя да види десния прав, който му нанесох. Това е страхотен нов спорт и ще се радвам, ако успее да се наложи“, сподели Кубрат Пулев.

Кобрата е тренирал с Благой Иванов за двубоя в САЩ. Багата има богат опит в самбото, джудото и ММА.

„За мен е удоволствие, че спечелих първия шампионски пояс в "Триад комбат”, каза още Кобрата на пресконференцията след бойната вечер.

Кубрат Пулев заяви още, че тотално е превъзхождал своя съперник Франк Мир по време на двубоя.

По този начин българинът получи пояса за първи шампион на "Триад комбат”.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1218 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
1218 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
Много ветровито и необичайно топло
Много ветровито и необичайно топло