НОВИНИ

Кубрат Пулев с нов съперник за галавечерта на 14 май

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:08, 02.04.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
кубрат пулев нов съперник галавечерта
Слушай новината

Българският боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Джери Форест на 14 май по време на галавечерта в Ингълууд, Калифорния.

Първоначално Кобрата трябваше да боксира срещу руснака Андрей Федосов, но поради неясни засега причини се е наложило Ковальов да бъде сменен от Форест.

Джеръми Форест е на 33 години, играе с обратен гард и до този момент на професионалния ринг е с баланс от 26 победи, 4 загуби и 2 равенства. Любопитното е, че и двете равенства на американеца дойдоха в последните му две срещи с Майкъл Хънтър и Джълей Джан.

За Кубрат пък това ще бъде завръщане на боксовия ринг за първи път след загубата от Антъни Джошуа в битката за световната титла през декември 2020 година. През миналата година пък Кобрата се изправи срещу Франк Мир в битка от новия формат „Триад комбат“, който противопоставя едни срещу други боксьори и ММА бойци.

Двубоят между Кубрат Пулев и Джеръми Форест ще бъде подгряващ за основното събитие на вечерта - двубоят на по-малкия от братята Пулеви Тервел срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха в разградско нелегални мигранти от Афганистан
Заловиха в разградско нелегални мигранти от Афганистан
Пожарната в Пловдив е реагирала на 32 сигнала през последното денонощие
Пожарната в Пловдив е реагирала на 32 сигнала през последното денонощие