НОВИНИ

Кубрат Пулев: Ще се бия за баща ми

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:26, 10.12.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Други спортове
кубрат пулев бия баща

Кубрат Пулев излиза в събота вечер във втория най-голям мач в своята кариера. 39-годишният софиянец се изправя срещу Антъни Джошуа в битка за поясите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Битката, която първоначално трябваше да се състои още през 2017-та година ще се проведе в "Уембли Арена" в Лондон, а Кубрат заяви, че ще се бие в чест на починалия си баща.

"Трябва да разберете баща ми. Той бе шампион на България в тежка категория и бе маниак на тема бокс - обичаше този спорт до лудост. Той искаше децата му да бъдат шампиони по бокс, но първото му дете бе дъщеря, след това той има още две дъщери, преди да се роди първото момче. Първите ми разговори с баща ми са били за бокс. Вкъщи имам снимка с ръкавици, които ми стигат почти до подмишниците. Тогава съм може би на една година. На четири имам още една подобна снимка", коментира Кобрата пред "Daily Mail".

"Спомням си как веднъж казах на баща ми: "Татко, искам с брат ми да излезем да играем с другите деца". Но той каза: "Не, не, не, сега ще ви покажа нещо". Тогава ни заведе в мазето и ни накара да удряме ръцете му. Това бе животът ми. Баща ми постоянно говореше за бокс. Той казваше: "Вие ще сте големи шампиони и всеки ще знае кой е Кубрат и кой Тервел". Ние бяхме малки и аз понякога си мислех, че е луд, наистина ли вярва в това нещо? В нашето семейство нямахме много пари, както и повечето хора в малките страни. Но той ни казваше: "Ще имате пари, ще имате уважение, хората ще ви познават". Когато си говорим с Тервел сега, често споменаваме това и сме изумени как всичко стана факт", казва още Кобрата.

Българският боксьор сподели и за тежката загуба на майка си, която му се случва още в ранна детска възраст.

"Загубата на майка ни ни направи още по-силни. Изгради характерите ни. Никой не си избира подобно нещо. Израснахме без да бъдем глезени или презадоволени. Това те изгражда по някакъв начин. Като бойци, с Тервел оценяваме стойността на всяка секунда, която Бог ни е дал. Роден съм за това. Баща ми почина на 80 години, преди да получа този шанс. Но той ще ме гледа отгоре и аз ще го накарам да се гордее", завърши Кубрат Пулев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал избегна сензационно отпадане, Интер приключи с Европа за този сезон
Реал избегна сензационно отпадане, Интер приключи с Европа за този сезон
Обвиниха Фейсбук за системно нарушаване на антимонополните закони в САЩ
Обвиниха Фейсбук за системно нарушаване на антимонополните закони в САЩ