Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кубрат Пулев: За мен е важна световната титла, да я донеса в България

от БНТ , Източник: БГНЕС
12:27, 31.05.2022
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Кубрат Пулев
Слушай новината

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев ще вземе решение до няколко дни за предстоящата си битка и кой ще е следващият му съперник на ринга. Кобрата бе специален гост на откритата лекция „Може ли боксът да продава тигани и ако да, защо и как?“.

"За мен е важна световната титла, да я донесем в България и да дадем допълнително самочувствие на народа", сподели боксьорът.

На събитието присъства и брат му Тервел Пулев.

- Г-н Пулев, какво Ви води днес на това събитие и какво можете да кажете за Рекламното лице от първо лице?

- Д-р Камен Кирилов ни покани, познати сме, приятели сме – той е един интелигентен човек – аз винаги казвам, че „Интелигентният човек може да оцени интелекта“, така че той е един от хората, които са много интелигентни, креативни, идейни и ни покани да направим нещо като лекция – аз, брат ми, той самият също, на тази тема. Ние откликнахме, защото това е интересно – ние много пъти сме били рекламни лица, но сме запознати с цялата материя да се мотивират студентите. Каква по-хубава лекция от това на едни хубави студенти, които тепърва ще се занимават с това.

- Имали ли сте подобни участие и възнамерявате ли да имате и занапред?

- Имали сме и преди и то доста подобни участия – в НСА, и в УНСС също, даже някои от професорите от УНСС дойдоха тук на тези лекции, за да обменят опит и контакти, а и да присъстват на тази лекция. В УНСС има уникални професори, невероятни, културни хора, които заслужават да бъдат чути и имат много какво да кажат. И аз се радвам, че малко или много сме в тези среди, и познаваме повече хора от тези среди.

- Как върви образованието Ви?

- Да благодаря на Господ, всичко е супер, здрави сме, стига и времето за образование. На някои лекции, тъй като сме онлайн, пасна с моята програма, влизах и от Щатите в някои лекции онлайн. Върви перфектно, супер – материята, която се изучава, наистина е безкрайно интересна и аз се радвам, защото това ме обогатява много.

- Не са ли по-трудни лекциите дистанционно?

- Безспорно „живото си е живо“, ето и Тервел Пулев пристига, отново леко закъснява – в днешно време наблюдавам тази тенденция, че точно „крадецът казва дръжте крадеца“, и аз влязох в тази роля. Много пъти, много често аз закъснявам, но ето, че и той закъсня.

- Какво Ви очаква на ринга и дали предстои претендентски мач за световната титла?

- Аз казах и на посрещането на летището на журналистите – имам вече даже предложение за мач с Чисора, който вече съм побеждавал. Не ми се струва толкова интересен, но не е изключен такъв двубой съвсем скоро. Аз се чувствам добре, просто въпросът е, че няма да имам почивка, той е краят на юли месец и трябва да започне веднага. Ще го мислим, в момента сме в супер напреднали преговори и трябва да взема решение до дни.

- А има ли съперник срещу когото бихте искали да се изправите?

Не, няма значение съперникът, за мен е важна световната титла, да я донесем в България и да дадем допълнително самочувствие на народа. Няма нищо лично, за мен това е спорт, а не война. За мен е важна победата, важна е личностната победа.

Снимки: БГНЕС

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започва настаняването на бежанци в буферните лагери в Сарафово и Елхово
Започва настаняването на бежанци в буферните лагери в Сарафово и Елхово
Протест срещу добива на шистов газ пред Съдебната палата в столицата
Протест срещу добива на шистов газ пред Съдебната палата в столицата