САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Куклен кризисен щаб в театъра в Бургас

от БНТ
12:40, 10.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Култура

В Кукления театър на Бургас артистите от трупата решиха, че има начин, по който да достигнат до малките си зрители и създадоха куклен кризисен щаб.

Заседанията му се снимат с телефон, монтират се, допълнително се озвучават с музика и ефекти и се излъчват на Фейсбук страницата на театъра.

Докато мислили как да запазят връзката си с децата по време на карантината, от Бургаския куклен театър решили, че не могат да оставят любимите си кукли в театъра да бездействат. Затова решили да съберат герои от различните спектакли и ги поставили на едно място в нова ситуация и в нови роли. Първо се появила лъжицата, която представлява образа на генерал Мутафчийски.

Неделина Руселинова: Той им припомня какво е важно и какво е нужно да направим, за да си помогнем в борбата с вируса, той е снизходителен, добър, с чувство за хумор, и по-скоро какво се случва, след като той даде информация на децата и на героите.

После хрумнала идеята, че може да направят куклено забавно шоу.

Неделина Руселинова: Куклен щаб, което да не всява страх и смут в хората, а да ги забавлява, надявам се. Всъщност само тази кукла е направена конкретно за кукления щаб.

Така актьорите от театъра искат да подскажат на децата, че могат от различни неща да си изработят кукли сами вкъщи. Но и да не забравят, че любимият им куклен театър мисли за тях и ги очаква отново.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Боб Дилън за първи път е номер едно в САЩ
Боб Дилън за първи път е номер едно в САЩ
Мъж отвори фитнеса си в Пловдив и получи глоба
Мъж отвори фитнеса си в Пловдив и получи глоба