НОВИНИ

Култовият сериал "Октопод" се завръща по БНТ2

Обществената телевизия ще излъчи всичките 10 сезона, снимани в продължение на 17 години

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 15.02.2021
13429
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Сериалът, който разтърси поколения българи, се завръща в ефира на обществената телевизия този февруари!

От 16.02.2021 г. гледайте Микеле Плачидо в „Октопод“ по БНТ 2 от 20.00 часа.

Брутални престъпления. Търговия с оръжия. Сделки с наркотици. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си навсякъде. Битката срещу нея се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани – това е сюжетът на един от най-популярните криминални сериали.

Първите четири сезона, които са с участието на комисар Катани (в ролята е Микеле Плачидо), остават и до днес една от най-качествените ТВ продукции, които са се излъчвали в България - преди и след промените.

Съвременниците на първото излъчване на сериала по телевизията помнят как във вторник и четвъртък улиците опустяваха, защото всички чакаха пред малкия екран какво ще се случи на смелия комисар Катани. А когато той загуби живота си в неравната битка с мафията – мъката на зрителите беше безкрайна и неутешима.

В различните сезони – общо десет, снимани от 1984-а до 2001-а, в сериала са участвали звезди от най висок ранг – като Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно.

В по-късните сезони участва и легендарният Стефан Данаилов, както и други български актьори.

Композитор на музиката на „Октопод“ за по-голямата част от сезоните е знаменитият Енио Мориконе.

Досега не се е случвало всички десет сезона на „Октопод“ да се излъчват последователно, поради факта, че сериалът е сниман в продължение на 17 години.

Този път БНТ 2 ще покаже всички сезони един след друг в абсолютния праймтайм – от 20.00 часа - от понеделник до четвъртък.

Гледайте всичките епизоди, от всичките 10 сезона на култовия „Октопод“ от 20.00 часа, от понеделник до четвъртък по БНТ 2!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдийската комисия спря правата на Ивайло Стоянов
Съдийската комисия спря правата на Ивайло Стоянов
Арсенал удари Лийдс в голов спектакъл
Арсенал удари Лийдс в голов спектакъл