НОВИНИ

Куман с критики към своите играчи след равенството срещу Валенсия

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 20.12.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
куман критики своите играчи равенството валенсия

Наставникът на Барселона отправи критики към своя млад състав след равенството 2:2 срещу Валенсия в Примера, като изтъкна, че неговите футболисти трябва да покажат повече зрялост.

След поредната си грешна стъпка на домашната сцена "лос блаугранас" се намират на пета позиция в класирането, изоставайки на 8 точки след лидера Атлетико (Мадрид). През този сезон, отборът на Куман записа едва 6 победи в 13 мача от ЛА Лига.

"Беше труден мач. Успяхме да наваксаме получения гол и обърнахме до 2:1, но след това трябваше да бъдем по-концентрирани. Имахме някои положения, но не бяхме достатъчно съсредоточени в ключовите моменти. Със сигурност не се представихме така, както искахме", коментира Куман.

Куман разкритикува остро поведението на своите играчи в отбрана при първия гол на "прилепите", когато Муктар Диахаби бе оставен напълно непокрит в наказателното поле.

"Диахаби беше оставен напълно сам пред вратата ни и вкара. Трябва да се защитаваме по-добре в такива ситуации, да пазим по-внимателно съперниците, особено по-високите. Имаме проблеми при статичните положения, защото играчите ни са по-ниски", заяви Куман.

"Представянето ни не беше постоянно. Атакувахме, когато водехме с 2:1, но не трябваше да забравяме и да се защитаваме. Губехме твърде много топки в опасни зони", допълни той.

Нидерландският мениджър също така заяви, че липсата на опит у някои млади футболисти като Педри, Оскар Мингуеса, Серджино Дест и Роналд Араухо се отразява на резултатите на отбора.

"Възрастта на играчите също оказва своето влияние, понякога съмнението може да се появи. Младите играчи трябва да израснат и да натрупат опит. Но ние все още сме в борбата за титлата, има да се играят още много мачове и да се печелят още много точки. Сезонът е много труден, но след два месеца ситуацията може да бъде съвсем различна. Трябва да се борим и да се опитаме на наваксаме загубеното досега", каза Куман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо с ново постижение за историята
Роналдо с ново постижение за историята
Шофьор загина на място при сблъсък в сграда в центъра на Пловдив
Шофьор загина на място при сблъсък в сграда в центъра на Пловдив