НОВИНИ

Купата на България по футбол се завръща на сцената

купата българия футбол завръща сцената
bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 12.04.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболният турнир за Купата на България се завръща с първите полуфинални двубои. Във вторник вечерта Славия приема носителя на трофея ЦСКА на стадиона в столичния квартал „Овча купел“ от 19.00 часа.

И двата отбора ще излязат в опит да „поправят счупеното“ в последния кръг от редовния сезон в Първа лига. Славия и ЦСКА допуснаха поражения съответно от Ботев Враца и Локомотив Пловдив.

Победителят от двата мача на полуфиналите ще се изправи срещу един измежду Лудогорец и Левски. Те ще се сблъскат утре вечер, 13 април, в Разград.

Футболистите на ЦСКА няма да могат да разчитат на своя треньор Стойчо Младенов, който няма да бъде на пейката заради наказание от три мача, което изтърпява. Наставникът сподели, че се надява атакуващата сила на „червените“ да проличи в този двубой, за разлика от последните срещи.

Никола Попов ще ръководи първия полуфинален сблъсък от турнира. Асистенти на Попов ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Венев. Станислав Тренчев бе избран за видео асистент арбитър (ВАР), а Красимир Миланов ще бъде негов помощник като първи видео асистент арбитър (АВАР).

Феновете на ЦСКА ще организират протест пред БФС преди срещата със Славия в 16:30 часа, а след това ще тръгнат на шествие към стадиона на „белите“.

„Армейците“ са действащи носители на трофея, след като надвиха Арда с 1:0 в последния финал на надпреварата.

Реваншът е на 21 април на стадион „Българска армия“ от 19.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна обработката на зелените площи срещу кърлежи в София
Започна обработката на зелените площи срещу кърлежи в София
Започва санирането на жилищата на над 200 домакинства в Пловдив
Започва санирането на жилищата на над 200 домакинства в Пловдив