НОВИНИ

Куриоз в Испания: Еспаньол намалява разходите за храна на футболистите

Клубът от Барселона изпитва финансови проблеми и ръководството въвежда нови мерки за спестяване на финансови средства на всички нива.

еспаньол барселона
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 09.10.2024
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Еспаньол намалява разходите за храна на футболистите си, съобщават испанските медии в сряда. Клубът от Барселона изпитва финансови проблеми и ръководството въвежда нови мерки за спестяване на финансови средства на всички нива.

През настоящия сезон лимитът на разходите за ежедневни нужди за първия състав е само 8,8 милиона евро на година. До момента футболистите от представителния отбор закусваха и обядваха в изцяло базата на клуба и можеха да вечерят вкъщи в съответствие със специалния хранителния план, разработен от треньорския щаб.

Преди КОВИД пандемията разходите за ежедневни нужди на Еспаньол възлизаха на около 86 милиона евро на година. Футболистите са категорични, че броят на наличните за тях хранителни продукти значително е намалял значително в последните години и месеци.

Футболистите вече пътуват за мачовете си от Ла Лига не с чартърни, а само с редовни полети.

Част от играчите на "синьо-белите" са останали изключително недоволни от съкращенията на разходите, защото по думите им не могат да се подготвят пълноценно за мачовете заради по-малкото висококачествени хранителни продукти, които им се предлагат ежедневно.

Очаква се скоро да бъде проведена среща на треньорското ръководство и футболистите на каталунците с ръководството на клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал в елитно училище в София, МОН започва проверка по случая
Скандал в елитно училище в София, МОН започва проверка по случая