НОВИНИ

Кузманов отпадна драматично във втори кръг на "Рафаел Надал Оупън"

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:24, 03.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
кузманов отпадна драматично втори кръг рафаел надал оупън
Слушай новината

Димитър Кузманов приключи във втория кръг участието си в дебютното издание на "Рафаел Надал Оупън" - турнира на твърд корт от сериите "Чалънджър" в академията на бившия №1 в света в Майорка (Испания) с награден фонд 44 820 евро. Втората ракета на България (№235 в света) отстъпи драматично пред словака Лукаш Лацко (№197) с 2:6, 6:7 (9) след близо два часа битка.

28-годишният пловдивчанин откри мача с убедителен сервис гейм на нула, но допусна пробиви в следващите два гейма на свое подаване и пасивът му в първата част се оказа фатален. Във втория сет Мико беше пробит още два пъти и изостана с 1:4 гейма, но успя да върне и двата брейка и да обърне резултата до 6:5 в своя полза.

Все пак Лацко запази хладнокръвие и вкара двубоя в тайбрек със стабилен сервис на нула. В дългия гейм Кузманов изостана с 0:3, но не само успя да върне минипробива, а и да поведе на свой ред, като при 6:5 т. имаше сервис за изравняване на сетовете.

Словакът отново оцеля, а след това отрази още един сетбол за българския национал и пропусна един мачбол, преди най-сетне да успее да сложи край на двубоя след 1:46 ч. игра на корт №4.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ поиска Радев да смени Стойчо Кацаров
ГЕРБ поиска Радев да смени Стойчо Кацаров
Интензивен трафик по магистралите заради предстоящите почивни дни
Интензивен трафик по магистралите заради предстоящите почивни дни