НОВИНИ

Кузманов: Създадохме програма, чрез която да се избегне субективизъм при финансирането

кузманов създадохме програма избегне субективизъм финансирането
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:12, 07.12.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

"Този брифинг е свързан с това, че както знаете ще се формира ново правителство и бяхме длъжни да обобщим някои неща, които сме свършили до момента", заяви служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов на пресконференция в министерството.

Яничка Труева пък взе отношение по младежката политика, която води министерството, тя е заместник-министър на младежта и спорта.

"Много съм радостен, че миналата седмица слушах дебата на партиите, които смятат да направят правителство и на базата на това, което чух за техните програми, в областта на спорта и младежта се оказва, че повечето неща не само сме ги започнали, а сме ги и свършили", сподели министърът.

"Говореше се за изчегъртване и разни други тежки думи. Това, че някой си гледа работата не значи, че е изчегъртване. Министерството изпълнява и контролни функции. В момента общо 15 проверки са дадени към НАП", каза още той пред медиите.

Министърът уточни, че по 50 000 лв. първоначално ще получат олимпийските спортни федерации и по 20 000 лв. неолимпийските по новата Програма за финансиране на спортните федерации. Кузманов заяви, че за първи път всички федерации ще имат средства, а не както досега само около 44 федерации да получават пари от ММС.

"Създадохме програма, чрез която да се избегне субективизъм при финансирането на спортните федерации. Всяка една федерация ще получи първоначални пари и оттам-нататък с изработените параметри всяка ще си надгражда парите, които е заработила", уточни Андрей Кузманов.

"Разработена е и програма за кадровото осигуряване на треньорите в даден клуб.

Министерството се пребори и издействахме средства за наградите на олимпийците от Летните ОИ, тъй като в бюджета бяха заложени много малко пари за премиране. Променихме програмата за награждаване на параолимпийците (процентът на премиране на параолимпийците вече ще бъде далеч по-висок в сравнение с предходни Олимпиади)", каза Кузманов.

Снимки: БГНЕС

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова постигна трета победа в Анже
Изабелла Шиникова постигна трета победа в Анже
България ще бъде домакин на Европейско по бокс за младежи и девойки
България ще бъде домакин на Европейско по бокс за младежи и девойки