НОВИНИ

ЛА Лейкърс удължи серията срещу Денвър, Бостън си върна преднината срещу Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 28.04.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
лейкърс удължи серията денвър бостън върна преднината маями
Слушай новината

Лос Анджелис Лейкърс записа първи успех в плейофната серия срещу шампиона в Националната баскетболна асоциация (НБА) Денвър Нъгетс, след като се наложи със 119:108 у дома в четвъртия двубой между двата тима и така ЛеБрон Джеймс и компания временно отложиха развръзката в сблъсъка .

Въпреки поражението обаче Нъгетс продължава да води с 3-1 победи в битката и се нуждае от само още една, за да си гарантира място в следващата фаза. Серията се подновява в Денвър на 30 април (вторник).

По подобие на първите три мача и двубоят рано тази сутрин българско време в Лос Анджелис отново предложи първо полувреме, в което "езерняците" бяха по-добрият отбор на паркета и заслужено се оттеглиха на почивката с аванс от 61:48.

Голямата разлика с предишните срещи обаче беше, че този път Лейкърс съумяха да задържат тази си преднина до самия край, а за това допринесе и фактът, че цели четирима състезатели на Дарвин Хам приключиха с повече от 20 точки в актива си.

Над всички беше реализатор №1 в историята на НБА ЛеБрон Джеймс, който вкара 30 точки, Антъни Дейвис добави "дабъл-дабъл" - 25 точки и 23 борби, а Остин Рийвс и Д'Анджело Ръсел реализираха по 21 точки.

За Нъгетс Никола Йокич се отчете с "трипъл-дабъл" - 33 пункта, 14 борби и 14 асистенции, докато Майкъл Портър завърши с "дабъл-дабъл" - 27 пункта и 11 борби, но в крайна сметка това не се оказа достатъчно за успеха.

Междувременно съставът с най-добри показатели след редовния сезон Бостън Селтикс срази със 104:84 като гост Маями Хийт и така поведе с 2-1 успеха в сблъсъка между двата тима на старта на плейофите в Източната конференция.

Селтикс водеха от началото до края на мача в "Касея Център", като най-отчетливото предимство за момчетата на Джо Мазула дойде във втория период, в който те изградиха аванс от над 20 точки, за да дойде почивката при 63:39 в полза на "келтите".

В хода на третата част гостите продължиха да контролират събитията на паркета, а преднината им достигна близо 30 пункта в хода на заключителния период, в чийто край Хийт все пак успяха да направят загубата си малко по-почетна.

Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм вкараха по 22 точки за победителите, а последният добави и 11 борби, оформяйки "дабъл-дабъл".

За домакините пък Бам Адебайо стана най-резултатен със своите 20 пункта, докато с 15 завърши Никола Йович.

Серията продължава с още една среща в в "Касея Център" в Маями, която ще се проведе на 30 април (вторник) от 02:30 ч. сутринта българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остават два работни дни за подаване на данъчни декларации
Остават два работни дни за подаване на данъчни декларации
Украински газови съоръжения, осигуряващи доставки за Европа, са били мишена на руски атаки
Украински газови съоръжения, осигуряващи доставки за Европа, са били мишена на руски атаки