НОВИНИ

Ла Лига ще обжалва договора на Мбапе с ПСЖ

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 22.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Ла Лига смята да подаде жалба до Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА), френските данъчни власти и Европейския съюз относно новия договор на Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен.

Според представители на испанския футболен елит е "скандално" клуб като ПСЖ да си позволи подобен договор, предвид финансовото състояние на клуба.

"Ла Лига смята, че подобна сделка застрашава финансовата стабилност в европейския футбол. Договорът представлява риск за стотици хиляди работни места и интегритета на спорта, не само в евротурнирите, но и в местните първенства. Скандално е отбор като ПСЖ, който отчете загуби от над 220 млн евро през миналия сезон и над 700 млн евро през изминалите кампании, да си позволи подобен договор. Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи, който е член на Изпълкома на УЕФА и президент на Асоциацията на европейските клубове, застрашава европейския футбол по същия начин, по който Суперлигата", пише в изявлението на Ла Лига.

От своя страна легендата на българския футбол Христо Стоичков поздрави Килиан Мбапе за решението му.

"Обичам Париж и тук получих моята Златна топка! На тази снимка е един бъдещ неин носител - Килиан Мбапе! Страхотно решение е, че остава в Пари Сен Жермен", написа "Камата" в социалната мрежа "Фейсбук".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчелите измират заради безконтролно пръскане с пестициди, сигнализират в Русенско
Пчелите измират заради безконтролно пръскане с пестициди, сигнализират в Русенско
Арда се раздели със защитник
Арда се раздели със защитник