НОВИНИ

Лаборатория за изследване на COVID-19 отвори в Александровска болница

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
12:19, 08.04.2020
6554
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Още една лаборатория започна да прави изследвания за коронавирус в София. Тя е в Александровска болница. След откриването й общо в лабораториите в страната могат да се проверяват по 3000 PCR-теста дневно.

В лабораторията ще могат да се обработват по 250 проби на ден. Първите 10 пристигнаха тази сутрин.

Атанаска Георгиева - биолог в Университетска болница "Александровска": След приемането в тази стая ще се извършва изолирането на самата вирусна RNK. И след което вече самата realtime диагностика. Амплификация.

Д-р Неделчо Иванов - Клиника по клинична имунология в Университетска болница "Александровска": Накрая се извършва анализ, чрез който се показва дали пациентът е позитивен или негативен за дадения вирус.

Лабораторията в Александровска болница разполага с 2500 теста.

Доц. д-р Снежина Михайлова - специалист в Клиника по клинична имунология в Университетска болница "Александровска": На този етап се изследват пациенти, които се обслужват в Александровска болница, както и някои, които са насочени от други лечебни заведения, но само по медицински показания и със съответната медицинска документация.

Обработването на тестовете се прави от четирима специалисти. В работата тук се включват и доброволци.

Доц. д-р Снежина Михайлова - специалист в Клиника по клинична имунология в Университетска болница "Александровска": При нас идват хора, които дезинфекцират помещенията.

Екипирани сме много добре. Като болницата е осигурила всички необходими средства за лична защита и за работа с биобезопасност.

Днес започна изследването на всички служители на Александровска болница с бърз кръвен тест. При положителен резултат ще се прави изследване с PCR-тест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор поиска мораториум върху актуализирането на заплати на съдии, прокурори и следователи
Главният прокурор поиска мораториум върху актуализирането на заплати на съдии, прокурори и следователи
Захариева: Ще се образува дисциплинарно производство на консула в Хага
Захариева: Ще се образува дисциплинарно производство на консула в Хага